Home > Moto > Internationaal > In een notendop: WorldSBK, WorldSSP en WorldSSP300 (Jerez, zaterdag)

In een notendop: WorldSBK, WorldSSP en WorldSSP300 (Jerez, zaterdag)

  • WorldSBK race1 – In een zinderende hitte won Scott Redding (ARUBA.IT Racing – Ducati) het eerste treffen voor de Superbikes op Jerez. Hij moest bij de start zijn pole afstaan aan Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) die dan lange tijd het veld leidde, maar uiteindelijk kon Redding de kop weer overnemen, deze keer definitief. Achter Jonathan Rea pakte Toprak Razgatlioglu (PATA YAMAHA WorldSBK Official Team) een mooie derde plaats. Voor alle klassen, zowel voor SBK, SSP als SSP300, is er morgen nog een race.
  • WorldSSP race1 – Even had Andrea Locatelli (BARDAHL Evan Bros. WorldSSP Team) wat last met Jules Cluzel (GMT94 Yamaha) toen die de leiding van de race betwistte. Maar Locatelli kon terugslaan en hield daarna Cluzel makkelijk achter zich. Philipp Oettl (Kawasaki Puccetti Racing) kon zijn derde plaats vrijwaren en mocht mee op het podium. Onze landgenoot Loris Cresson (OXXO Yamaha Team Toth) kon profiteren van een resem uitvallers en eindigde op de 14de plaats.
  • WorldSSP300 race1 – In Supersport 300 ging het er als vanouds stevig aan toe. Anna Carasco, Scott Deroue, Orradre en Ieraci dobbelden om de leiderspositie en terwijl Ieraci onderuit ging was het Unai Orradre (Yamaha MS Racing) die de zaken het beste onder controle had. Toen hij voorbij Carrasco ging en Deroue opzij zette, lag de weg naar de zege open. Achter hem werd nog duchtig gebakkeleid voor de tweede plaats. Die kwam op de lijn in handen van Tom Booth-Amos (RT Motorsports by SKM – Kawasaki) voor Scott Deroue (MTM Kawasaki)

foto Redding: ©worldsbk.com