Home > #Hoofdnieuws > FE Berlijn: drie op een rij voor da Costa

FE Berlijn: drie op een rij voor da Costa

Tijdens de tweede race van de finale races was het opnieuw António Félix da Costa die de overwinning kon binnenhalen. Na een sterke start vanop de eerste rij behield hij de hele tijd de eerste plek. Na Marrakech eerder dit jaar en Berlijn gisteren is dit de derde keer na elkaar dat de Portugees zijn pole positie weet te verzilveren. De tweede en derde plaats zijn voor Sébastien Buemi en Lucas di Grassi.

Voor BMW is het dan weer een mindere dag. Alexander Sims moest noodgedwongen vanuit de pit starten na een niet goedgekeurde batterijwissel. Maximilian Günther kreeg dan weer te maken met een kapotte voorvleugel en platte band in de openingsronde na contact met Sam Bird (Envision). Ook Bird verloor hierdoor een stuk van zijn voorvleugel. Uiteindelijk moest Günther opgeven. Sims werd voorlaatste.

Onze eigenste Stoffel Vandoorne kende een hele goed start vanop de dertiende plek en wist zich, dankzij enkele heel knappe inhaalbewegingen, op te werken naar plaats vijf. Zijn teamgenoot Nyck de Vries had minder geluk. Hij viel uit in ronde 15. Hij stapte uit en duwde op eigen kracht de wagen weg van de racelijn, dit alles zonder toestemming van de racedirector. Hiervoor krijgt hij de volgende race een grid straf van 5 plaatsen. Landgenoot Jérôme d’Ambrosio werd gediskwalificeerd van de race na overconsumptie van stroom (meer van 50 kWh).

Het klassement wordt aardig dooreen geschud. Da Costa (DS Techeetah) verstevigd met 125 punten zijn plaats bovenaan het kampioenschap. Lucas di Grassi (Audi) en Stoffel Vandoorne (Mercedes EQ) staan op twee en drie. Beide hebben 57 punten in het kampioenschap. Jérôme d’Ambrosio staat pas op de zestiende plaats.

De volgende ronde van de finale gaat van start op zaterdag.

You may also like
In een notendop: HR-nieuws uit de autosport
Formula E Kaapstad: da Costa wint spannende afvalrace
Formula E Kaapstad: Sacha Fenestraz op Pole
Formula E Kaapstad: alles wat u moet weten