Home > #Hoofdnieuws > FE Berlijn: tweede pole voor da Costa

FE Berlijn: tweede pole voor da Costa

De tweede pole op rij tijdens de finale races in Berlijn is voor António Félix da Costa. De 28 jarige Portugees haalde een tijd van 1:06442 in zijn DS Techeethah. Hiermee is hij nog maar eens 4 tienden van een seconde sneller dan gisteren toen hij 1:06.799 haalde. Dit is da Costa zijn derde pole in een rij in 1 seizoen. En daarmee heeft hij een nieuw record beet. Sébastien Buemi (Nissan) vervolledigt de eerste rij met 1:06.859.

Stoffel Vandoorne start voor Mercedes EQ vanop de dertiende plaats. Zijn teamgenoot Nyck de Vries eindigde in de superpole op de vierde plek. Onze tweede landgenoot in de Formule E, Jérôme d’Ambrosio, en zijn Mahindra M6Electro starten achter Vandoorne op plaats 14.

Da Costa over zijn tweede pole positie: “Ik ben het hele team hier en in de fabriek in Parijs heel erg dankbaar voor de wagen. Ik heb heel veel vertrouwen in de wagen en zonder goede wagen kan je niet tot het uiterste gaan.”

De race start deze avond om 19u03.