Home > Circuit > F1 familietraditie: Roy Nissany

F1 familietraditie: Roy Nissany

Worden de Formule 1 wedstrijden binnen afzienbare tijd familiefeestjes waar zonen en dochters, neven, nichten en aangetrouwd van voormalige rijders en teambazen de races bevolken? Om in te schatten welke hun kansen zijn, stellen we ze even aan u voor.

Roy Nissany is 26 jaar oud. Geboren in 1994 in Tel Aviv, Israël.
(foto: ©fiaformula2.com)

De connectie:
Roy is de zoon van voormalig F1-testrijder Chanoch Nissany. Chanoch was in 2005 officieel derde rijder voor Minardi en legde ook tests af voor Jordan. Hij reed nooit een Grand Prix.

Palmares:
Roy Nissany reed al karting, ADAC Formula Master, Europese F3, World Series by Renault 3.5 en zit nu in FIA Formule 2.

Zijn kansen:
Roy Nissany heeft weinig adelbrieven om voor te leggen. Hij haalde zeges in de junior categorieën, kon enkele malen winnen in de nadagen van de World Series in 2017 maar werd bij een eerste oefening in FIA F2 in 2018 al na een half seizoen aan de deur gezet bij Campos wegens…geen resultaat. Daarenboven sukkelde hij heel 2019 met een blessure en waagt nu in 2020 opnieuw zijn kans in F2. Grootse dingen hebben we van hem nog niet gezien. Dat was helaas ook zo voor vader Chanoch die de twijfelachtige eer heeft steevast op te duiken in de lijstjes van “slechtste rijders ooit”. Met zijn 26 jaar is het weinig waarschijnlijk dat hij hoog op de verlanglijstjes van de F1 teambazen staat. Maar kijk…

+ … de Formule 1 is een vreemde wereld. In 2014 mocht Roy de Sauber C31 testen op Valencia en na afloop van het seizoen 2019 mocht hij voor Williams testen op Yas Marina. Niet lang daarna kondigde Williams aan dat Roy Nissany hun testrijder voor 2020 zou worden. Ondanks alles, zonder kampioenschapstitels, met amper zeges maar wellicht met een bepaalde hoeveelheid euro van het juiste kleur en een aantal juiste mensen in de smartphone adreslijst, lukte het de Israeli om een voet tussen de deur te krijgen. Maar zal hij ooit in het stoeltje van Russell of Latifi mogen plaatsnemen?

Nog in deze reeks:

Matteo Nannini

Pedro Piquet

Enzo Fittipaldi