Home > #Hoofdnieuws > F1: Perez corona positief. Wat met Vandoorne?

F1: Perez corona positief. Wat met Vandoorne?

De Mexicaan Sergio Perez geeft forfait voor de Grote Prijs van Groot-Brittannië nadat hij een positieve Corona test aflegde. Dit had een kans kunnen zijn voor Stoffel Vandoorne om zijn terugkeer te maken in de F1.

Sergio Perez legde nadien ook een positieve controletest af en zal dus niet starten in de Britse Grote Prijs. De Mexicaan liet al weten dat hij zich voor het overige gezond voelt. Dit opende meteen de deur voor de reserverijders van Mercedes: Stoffel Vandoorne en Esteban Gutiérrez.

Vandoorne gepasseerd door Hülkenberg?

Maar, maar, maar… Stoffel Vandoorne zou gebonden zijn aan verplichtingen in de Formula E, waar met het Berlijnse drieluik volgende week al het kampioenschap zijn eindfase kent. En de Mexicaan reed zijn laatste wedstrijd in 2016 en mankeert dus raceritme.

Zowel Franse als Italiaanse media zien nu Nico Hülkenberg in de Racing Point Mercedes van Perez. Eén ding nog: ook Hülkenberg moet eerst nog een negatieve Coronatest afleggen voor hij aan de slag kan.

(foto: archief)