Home > #Hoofdnieuws > ELMS Spa: 40 wagens en een Belg voor de zege in GTE!

ELMS Spa: 40 wagens en een Belg voor de zege in GTE!

Over goed een week is het circuit van Spa-Francorchamps gastheer voor de tweede manche van de European Le Mans Series, een kampioenschap dat in het Franse Le Castellet op gang werd geschoten, met een zege voor de Britse formatie United Autosports.

Foto: © ELMS

Will Owen, Alex Brundle en Job van Uitert zullen trachten die zege over te doen, maar de concurrentie in LMP2 is enorm. G-Drive Racing doet het met Roman Rusinov en Mikkel Jensen, terwijl de tweede ORECA van United Autosports met Phil Hanson en Filipe Albuquerque ook over een sterk duo beschikt. Jake Dennis, Roberto Gonzalez en ex-wereldkampioen uithouding Anthony Davidson zien we in een bijkomende ORECA 07n van JOTA.

In LMP3 zien we twaalf wagens, evenveel als in LMGTE, met uiteraard de Porsche n°77 van Proton Competition die in Frankrijk won. In die 911 zien we de enige Belg van het veld: Alessio Picariello.