Home > Circuit > BRDC F3: Ulysse De Pauw opnieuw van start

BRDC F3: Ulysse De Pauw opnieuw van start

Dit weekend gaat het BRDC British F3 kampioenschap van start De MotorSport Vision organisatie van Jonathan Palmer tekende een kalender met zeven meetings. Aan de start ook opnieuw onze landgenoot Ulysse De Pauw, in een herkansing met Douglas Motorsport.

(foto: archief/U.De Pauw)

Het Britse kampioenschap doet het nog steeds met het Tatuus chassis uit 2016 en koos, tegen de gangbare F3 stroom in, voor een eigen motorisatie: de tweeliter Mountune motor van 230 pk. Het Coronavirus strooide roet in het eten bij de seizoensaanvang. De Belgische manche op Spa kwam te vervallen en de kalender werd hertekend met drie weekends op Donington en verder verplaatsingen naar de klassieke Britse circuits met Silverstone, Oulton Park, Brands Hatch en Snetterton.

Ulysse De Pauw moet kapitaliseren op zijn ervaring

Op de startgrid 19 deelnemers. De kanshebbers op de titel moeten we zoeken bij de “grote” Britse teams, zoals Carlin. Zij tellen op de Amerikaan Kaylen Frederick, in zijn tweede jaar Britse F3, op Nazim Azman uit Mali en op de Braziliaan Guilherme Peixoto. Het tegenwicht komt van Double R met de snelle F4 rijder Louis Foster en Sebastian Alvarez. De Formula 4 levert daarnaast ook de Bart Horsten (Lanan), Carter Williams (JHR) en Josh Skelton (Dittmann). Fortec zet één wagen in voor de Deen Christian Olsen.

Ook Ulysse De Pauw gaat opnieuw zijn kans en blijft bij Douglas Motorsport. Hij zal er rijden naast Kiern Jewiss, die eveneens zijn jaar bij Douglas “dubbelt”. Het team telt dus op de ervaring van de rijders, die ondertussen de Britse circuits en de specifieke Britse F3 wagen kennen.

BRDC F3 – kalender 2020

  • 2 augustus: Oulton Park
  • 16 augustus: Donington
  • 30 augustus: Brands Hatch
  • 20 september: Donington
  • 4 oktober: Snetterton
  • 25 oktober: Donington
  • 8 november: Silverstone