Home > #Hoofdnieuws > Ook Fun Cup, Porsche Cup en BGDC zien start seizoen mogelijk wijzigen

Ook Fun Cup, Porsche Cup en BGDC zien start seizoen mogelijk wijzigen

De beslissing van de Gemeente Heusden-Zolder om voorlopig geen sportmanifestaties meer te laten plaatsvinden, treft niet enkel Belcar, Supercar, Fiesta Cup en Mazda Cup en mogelijk ook andere competities. Zo kan volgens dezelfde beslissing van de Limburgse gemeente ook het Zolder Fun weekend, voorzien op 22 en 23 augustus mogelijk niet plaatsvinden. Niet enkel de VW Fun Cup, maar ook BGDC, de Porsche Carrera Cup Benelux en de Porsche Challenge zouden in dat geval naar een andere startdatum moeten uitkijken. Dit nieuws werd ons uit goede bron bevestigd.

Op dit moment is er een negatief advies door de Provinciegouverneur gegeven voor de Zolder Super Prix, een advies dat de gemeente ook heeft gevolgd.

Voor de volgende evenementen dient de aanvraag nog te gebeuren en geĆ«valueerd te worden. De kans dat de gemeente echter tegen de provincie ingaat, is zeer klein, zeker gezien de ‘rode’ coronacijfers van de betrokken gemeente Heusden-Zolder, anderzijds wordt er in overleg met alle overheden, zowel lokaal als federaal, nog intens aan een oplossing gewerkt.