Home > #Hoofdnieuws > GT4 European: Schouten en Piana oppermachtig in Imola

GT4 European: Schouten en Piana oppermachtig in Imola

Foto ©: GT4 European Series

Bas Schouten en Gabriele Piana zorgen voor een twee op twee voor RN Vision STS en een foutloos openingsweekend in Imola. Voor CMR verliep het een stuk beter dan gisteren, onze landgenoot Lemeret reed naar een tweede plek. De derde plek was weggelegd voor Jan Kasperlik en Bastiaan Buus in hun Posche Cayman.

Al van bij de start controleerde Gabriele Piana en later Bas Schouten de race in hun BMW. Een perfect weekend mooi afgewerkt voor de wagen van RN Visiion STS. Voor CMR met onze landgenoot Stephane Lemeret en Gael Castelli achter het stuur verliep de tweede race al een stuk beter. Onze landgenoot mocht in het tweede deel van de race achter het stuur kruipen. Lemeret maakte nog heel wat tijd goed op Schouten, maar het verschil was te groot. Hij eindigde op meer dan acht seconden van Schouten. De tweede Toyota Supra van CMR kwam niet aan de start. De derde plek is voor Jan Kasperlik en de jonge Deen Bastian Buus op meer dan een halve minutt die ook de overwinning nemen in de PRO-AM klasse.

Net na de pit window open was, zorgde Maurizio Fratti voor een FCY, nadat hij de controle verloor over zijn Porsche Cayman. De Full Course Yellow bleef acht minuten van kracht, een goede zaak voor de wagens vooraan die zo rustig de race konden uitrijden.

Spannend slot

Op het einde van de race werd het nog enorm voor de vijfde plek. Met nog twee ronden te gaan, waren er nog vier kanshebbers voor de vijfde plek. De Spanjaard Ibanez reed op dat moment op plek acht in zijn Mercedes AMG GT4. Nadat hij eerst Jacoma had ingehaald, die door de botsing tijdens het manoeuvre veel tijd verloor, bleven er nog drie kanshebbers over. Ibanez met de Aston Martin van Nouet in zijn zog ging op jacht naar Rappange in de laatste ronde. Enkele bochten voor de finish ging de Spanjaard voor een ‘dive bomb’ bij Rappange en opnieuw kwam het tot een aanraking tussen de twee. De Chevrolet van de Nederlander spinde waardoor Ibanez en Nouet passeerden. Aan het einde van de race was de vijfde plek voor Ibanez, gevolgd door Nouet. In de AM-klasse was het de Aston Martin van AGS Events die naar de overwinning reed.

Uitslag:

You may also like
In een notendop: GT4, Pikes Peak en Le Mans
In een notendop: namiddag in Imola
In een notendop: TCR Europe, DTM Trophy, GT4 European Series
In een notendop: GT en TCR