Home > #Hoofdnieuws > MotoGP: game, set en match. Dubbelslag voor Quartararo.

MotoGP: game, set en match. Dubbelslag voor Quartararo.

Het werd een uitputtingsslag in een bloedheet Jerez de la Frontera. Fabio Quartararo hield het hoofd koel, de Petronas Yamaha heel en won de laatste race van het Jerez tweeluik.

foto: ©motogp.com

Voor Quartararo leken er weinig aan de hand: hij kwam perfect weg, sloeg het gat op de achtervolgers en werd nooit meer bedreigd. Een perfect weekend voor de Fransman die nu ongeslagen het kampioenschap leidt.

Uitputtingsslag

Hommeles was er wel voor het peloton achtervolgers. Zoals voor zijn teamgenoot Morbidelli, die zijn Petronas Yamaha zag stokken en de machine diende te parkeren. Daarenboven zagen we Brad Binder (Red Bull KTM), Danilo Petrucci (Team Ducati), Jack Miller (Pramac Ducati), Aleix Espargaro (Gresini Aprilia) en Iker Lecuona (Red Bull KTM) tegen de vlakte gaan. Wie bleef er dus over om het Quartararo nog moeilijk te maken? Lange tijd leek dat “Pecco” Bagnaia te zijn. De Italiaan vocht een lang robbertje uit met het Yamaha fabrieksteam, schoof Rossi en Vinales opzij en hield gelijke trede met Quartararo… tot de motor van de Pramac Ducati ermee ophield.

Het werd dus een volledig Yamaha podium in Jerez met Quartararo voor Vinales en Rossi. De andere constructeurs: die mochten in groep daarachter eindigen met Nakagami (LCR Honda), voor Mir (Suzuki), Dovizioso (Team Ducati) en Pol Espargaro (Red Bull KTM).

Er is nu even respijt, tot 9 augustus en de MotoGP van Tsjechië op Brno. En dat is een welgekomen geschenk voor de rijders die op de blessurebank zitten of nog dit weekend hun val kenden. Hoedanook, Quartararo lijkt de nieuwe koning van de tweewielers. Afwachten wat de gevestigde orde daaraan zal doen!