Home > #Hoofdnieuws > Einde van de rallyhoop?

Einde van de rallyhoop?

Met dank aan de feestvierders, tooghangers zonder masker en andere onverantwoorde individuen, maar we zijn weer bij het begin van de Corona-miserie. De cijfers van de Corona-besmettingen stijgen loodrecht en we staan voor moeilijke weken. Wat de sport betreft, heeft de Vlaamse voogdijminister, Ben Weyts, van de NVA de puntjes op de ‘i’ gezet.

Concreet zullen dus sportactiviteiten en -wedstrijden vanaf maandag alleen nog kunnen plaatsvinden achter gesloten deuren, zonder publiek, zowel in de professionele als de amateursectoren. Bovendien worden alle organisatoren van indoor sportactiviteiten opgeroepen om zoveel mogelijk sportactiviteiten outdoor, buiten in open lucht, te organiseren”, klinkt het bij de NVA-er aan het persagentschap Belga.

Waar autosport op een circuit perfect kan plaatsvinden op een afgesloten omloop zonder publiek, is een rally organiseren zonder toeschouwers zowat onmogelijk. Want hoe kan een organisator van een rally – maar evenzeer een wielerwedstrijd – garanderen dat er nergens publiek opduikt? Dat lijkt ons alvast onmogelijk… Opgelet deze regels gelden voorlopig enkel voor Vlaanderen, maar morgen is er een Veiligheidsraad voorzien.

De eerste rallywedstrijd, de Monteberg, was voorzien einde augustus. De diverse organisatoren schermen met toelatingen die al verkregen zouden zijn, maar uiteraard maakt dit ministerieel besluit daar brandhout van. Als het besluit zegt: “Alleen nog achter gesloten deuren“, dan vervallen alle vooraf gemaakte afspraken. Het is naïef te denken dat een rally dan wel kan doorgaan met mondmaskers en afstand.