Home > #Hoofdnieuws > GT World Imola: meteen succes voor Belgian WRT

GT World Imola: meteen succes voor Belgian WRT

Foto ©: GT World

Onze landgenoot Frederick Vervisch mocht vanop pole starten voor de seizoensopener van de GT World Challenge Europe, maar veel kocht de West-Vlaming daar niet mee. De zege ging wel naar Audi, maar naar een exemplaar van Belgian Club WRT, de R8 LMS van Vaxivière-van der Linde-Bortolotti.

Na een bewogen race, met veel interventies van de safety car ging de zege naar Vaxivière-van der Linde-Bortolotti in een Audi van WRT, voor de GPX Porsche 991 van Pilet-Campbell-Jaminet en de eerste van de Mercedes.

Dries Vanthoor en Charles Weerts waren vandaag de beste Belgen. Vanthoor mocht als laatste achter het stuur kruipen en maakte veel tijd goed bij de laatste stop. Hij maakte veel tijd goed en na de laatste safety car was het podium binnen handbereik, maar hij moet tevreden zijn met een vierde plek.

Voor Vervisch begon de race fantastisch. Onze landgenoot vertrok goed en kon telkens na een safety car wegrijden van het pak. Na zijn stint ging het bergaf. Tijdens de pitstop liep er iets mis waardoor er veel tijd werd verloren. De wagen kwam pas als achttiende op de baan en zou niet meer in het stuk voorkomen.

Adrien de Leener heeft met zijn team en de Porsche 911 GT3-R een mooie derde plaats behaald in de Silver Cup. Op het einde was meer mogelijk maar Mikkel Pedersen geraakte niet verder dan die derde plek en 17de algemeen.

Baptiste Moulin was ook actief in de Silver Cup. Met de Huracan van Orange 1 FFF Racing Team snelde hij en zijn ploeggenoten naar een vijfde plek in de Silver Cup en 21ste algemeen.

Louis Machiels was de enige Belg actief in de PRO-AM Cup en moet daarin tevreden zijn met de vijfde plek in de Ferrari van AF Corse.

Team Boutsen Ginion werd zesde in de PRO-AM klasse met de BMW M6 GT3 en 27ste algemeen. Een solide race van het Belgische team.

Bernard Delhez won de Am-Cup, met slechts een deelnemer echter.

Uitslag algemeen:

Foto ©: GT World

Uitslag Silver:

Foto ©: GT Wolrd

Uitslag PRO-AM:

Foto ©: GT World