Home > Moto > MotoGP > In een notendop: Moto2-Moto3-MotoE

In een notendop: Moto2-Moto3-MotoE

  • Moto3 – Drie op drie voor Tatsuki Suzuki en de SIC58 Honda. De Japanner liet in de vrije trainingen Migno (Sky Racing VR46 KTM) en McPhee (Sprinta Petronas Honda) vechten voor de eer en nam over in de belangrijke Q2 kwalificatie. Suzuki op pole voor een eerste startrij compleet in handen van de Honda’s met Ai Ogura (Honda Team Asia) en Gabriel Rodrigo (Kömmerling Gresini) Onze landgenoot Barry Baltus (PruestelGP KTM) start op de 29ste plaats in zijn tweede Moto3 race.
  • Moto2 – Hier zagen we dit weekend een duel tussen Sky Racing VR46 en Red Bull KTM Ajo. Bezzecchi (VR46), Marini (VR46) en Martin (KTM) wisselden de besttijden in de vrije sessies, maar enkel Marco Bezzecchi kon die snelheid vasthouden in de Q2 kwalificatie. Pole voor Bezzecchi met naast zich Sam Lowes (EG 0,0 Marc VDS) en Enea Bastianini (Italtrans Racing). Kampioenschapsleider Nagashima (Red Bull KTM Ajo) start als vijftiende.
  • Moto E – Dominique Aegerter (Dynavolt Intact) en Eric Granado (Avintia Esponsorama) gingen in de derde vrije training door met hun duel, deze keer met een nieuw voordeel voor de Zwitser. Aegerter hield zijn tempo ook vol in de strijd om de E-pole en start morgen vooraan, met naast zich regerend kampioen Matteo Ferrari (Trentino Gresini) en Lukas Tulovic (Tech 3 E-Racing). Voor Xavier Siméon (LCR E-team) was er een twaalfde plaats weggelegd.

foto Barry Baltus: @motogp.com