Home > #Hoofdnieuws > MotoGP: Quartararo bevestigt, Marquez out.

MotoGP: Quartararo bevestigt, Marquez out.

Het zal opnieuw Fabio Quartararo zijn die met de Petronas Yamaha vanop pole vertrekt, zondag op Jerez. Deze keer voor de Gran Premio de Andalucia, en naast hem staat opnieuw Maverick Vinales (Yamaha).

foto: ©motogp.com

Het scheelde niet veel. Vinales zat in zijn laatste ronde onder de poletijd, maar de Spanjaard ging duidelijk op het groen. Ook al was het maar een half metertje… regels zijn regels. Maverick liet het nog niet aan zijn hart komen en was ook met de tweede plaats dolgelukkig. Naast Quartararo en Vinales start Francesco “Pecco” Bagnaia, met de Pramac machine de eerste Ducati…

Geen Marc Marquez op zondag

Dat brengt ons bij de anderen. Dovizioso, opnieuw erg ongelukkig met de fabrieks-Ducati, strandde in de Q1 fase, net als ploeggenoot Petrucci en net als het complete Repsol Honda team met de Marquez broers, Rins (Suzuki) en Crutchlow (LCR Honda). Het zal zondag de deur openen voor een wellicht zeer onderhoudende race met volop kansen voor de “nieuwe generatie”. Of het zou moeten zijn dat Valentino Rossi, vierde met de fabrieks Yamaha, een verrassing in petto heeft!

Marc Marquez probeerde, in de derde vrije training met een 16de tijd, in de vierde vrije training met opnieuw een 16de tijd, in de Q1 sessie… Maar na enkele rondjes en zonder een tijd te hebben gezet, keerde de oudste van de Marquez broers terug naar de pits. De bevestiging volgde op het einde van de sessie: Marc Marquez zal zondag niet deelnemen.