Home > Circuit > GT > GT4 European: zege voor Bas Schouten, drama voor Lemeret en CMR

GT4 European: zege voor Bas Schouten, drama voor Lemeret en CMR

Het werden Bas Schouten en Gabriele Piana die met de RN Vision STS BMW de eerste zege binnenhaalden van het GT4 weekend op Imola. Het venijn zat hem echter in de staart… vraag maar aan CMR!

foto: SRO/©Chris Schotanus

Het werd best een onderhoudende race voor het GT4 European Championship. Het Turkse duo Bölükbasi-Gedik leidde aanvankelijk met de Borusan Otomotiv BMW, met Bas Schouten in de achtervolging en Stéphane Lemeret en de CMR Toyota Supra op de derde plaats. Een onbeduidende spin in de chicane deed de raceleiding echter beslissen de rode vlag uit te halen. Na een korte onderbreking mocht iedereen het geheel dus nog eens overdoen. Opnieuw ging Bölükbasi ervandoor met BMW merkgenoot Schouten in zijn zog en Lemeret in aanvalsmodus.

Het venijn zit in de staart

De ommekeer kwam er met de pitstops. Die leverden een duidelijk voordeel op voor de RN Vision BMW die met Gabriele Piana aan het stuur een royale voorsprong nam en op de zege afstevende. Lemeret gaf in tweede positie het stuur over aan de Fransman Gael Castelli. Die ging op jacht naar de BMW van Gedik en bemachtigde de tweede plaats, enkel en alleen om in de laatste ronde zonder benzine te vallen! Ook SRT, het team met Wim Spinoy bleef niet van pech gespaard. Hij gaf op een 8ste plaats het stuur van de Mercedes over aan Van Berlo maar omwille van een lekke band werd deze pas als 16de geklasseerd. De CMR Toyota van Lemeret-Castelli haalde nog de 14de plaats.
Alle voordeel dan naar Antoine Potty, die oprukte tot een 13de plaats voordat hij zijn stoeltje afstond aan Timothe Buret. De CMR Toyota #66 kwam uiteindelijk over de finish in 9de positie!

Enkel de uitslag vertelt dus niet het hele verhaal. Maar samengevat ziet het er als volgt uit: zege voor Schouten-Piana (BMW) en winst voor de AGS Event Aston Martin in ProAm terwijl de W&D Racing BMW de beste bleek in de amateurklasse (AM).

De herkansing is er voor iedereen morgen, met de tweede race in GT4.