Home > #Hoofdnieuws > Eurocup Renault: Vidales geeft rijles

Eurocup Renault: Vidales geeft rijles

Er was weinig kruid gewassen tegen de Spaanse debutant David Vidales. Hij won voor JD Motorsport de eerste race van het Imola weekend voor de Eurocup Formule Renault.

foto: renault sport

Het werd een weinig ophefmakende race. Vidales startte vanop de pole, sloeg het gat met de achtervolgers en ook twee safety car periodes konden hem niet van de wijs brengen. Een indrukwekkend debuut voor deze rookie.

Onze landgenoot Ugo De Wilde (Arden) verloor twee posities bij de start en was niet bij machte in te lopen op Colapinto (MP Motorsport) voor hem. Hij moest zelfs de hele race uitkijken voor een opzittende Colombo (Bhaitech). Petr Ptacek (R-Ace) ging helemaal op zijn eentje in de Tamburello zandbak waarbij de wedstrijdleiding een safety car liet uitrukken. Dat leidde tot een tweede safety car interventie want bij de herstart kwam Aron (ART) dwars te staan in dezelfde chicane. Geen voordeel voor De Wilde die even moest inhouden en Colombo zag voorbijgaan.

Zege voor Vidales die op het podium het gezelschap kreeg van Ciao Collet (R-Ace) en Wiliam Alatalo (JD Motorsport). De Rus Belov pakte voor het Belgische M2 Compétition nog een tiende plaats, Antwerpenaar Amaury Cordeel (FA Racing) strandde op de dertiende plaats.

Morgen is er een tweede kwalificatiesessie en een tweede race.