Home > F1 > F1: Renault hoopt dat Ricciardo nog even blijft

F1: Renault hoopt dat Ricciardo nog even blijft

Foto ©: Renault F1 team

Op het einde van het huidig seizoen loop het contract van Daniel Ricciardo af. Het Renault F1-team wil dat hij zijn contract verlengd. Onlangs werd er bij Daniel Ricciardo gepeild naar zijn toekomst in Formule 1, onder andere een mogelijke terugkeer naar Red Bull Racing. De Australiër bij wie het contact afloopt aan het einde van het seizoen, is zeker gewild door meerdere teams.

Renault gaat zich zeker in de strijd gooien, ondanks dat het ook getroffen is door de huidige situatie. “Het is tot nu toe een ongewoon seizoen geweest”, vertelt Cyril Abiteboul, teambaas van Renault F1-team aan Formule 1. “Het heeft heel wat races en andere dingen uitgesteld, maar dat wil niet zeggen dat we nog niet naar de toekomst kijken.”

“Ook Daniel zal een gespreksonderwerp zijn. We denken dat het nog veel meer kan zijn dan dat vorig jaar het geval was. We weten allemaal dat het afgelopen jaar een beetje gemengd was. We kunnen zeker beter en we weten dat we meer moeten doen. Het is natuurlijk niet zeker dat dit dan leidt tot een verlenging van het contract. Er zijn zeker meerdere teams in hem geïnteresseerd.”

Renault heeft ook nog Esteban Ocon onder contract tot 2021. Vorig jaar was Ocon nog testrijder bij Mercedes, sinds dit jaar racet hij voor Renault.

You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?