Home > Circuit > E-circuit: Russell en zijn Williams winnen in Spanje

E-circuit: Russell en zijn Williams winnen in Spanje

Foto ©: ROKiT Williams Racing

Amper een week na de spannende battle tussen Albon en Leclerc op het virtuele circuit van Interlagos, passeerde het virtuele F1-circus op het circuit van Barcelona. Het was opnieuw een zenuwslopende race met Leclerc in een hoofdrol, maar de jonge Monegas kon niet winnen.

Er stond een stevig deelnemersveld aan de start van de Virtual F1 GP, met de gebruikelijke F1-rijders, maar ook met enkele voetbalsterren. Zo was er voor de eerste keer een El Classico op het circuit, Real Madrid vertegenwoordigd door onze landgenoot en doelman Thibaut Courtois, Barcelona een van hun middenvelders aan de start, Arthur Melo, ook topspits van Manchester City, Sergio Agüero.

In de kwalificatie kon niemand tippen aan de toptijd van Russell, alleen Esteban Gutiérrez kon nog onder de 1:17:00 duiken op het Catalaanse circuit en mocht naast de Williams-rijder op de eerste rij starten. De derde plek was voor tweevoudig winnaar een Ferrari-rijder Charles Leclerc. De winnaar van vorige week, Alex Albon mocht op plek starten.

In de race nam Russell een slechte start en zakte meteen naar de vijfde plek, vooraan nam Leclerc het roer over van Guttiérez na een mooie inhaalbeweging. Na enkele ronden reed Russell al terug op de tweede plek, op een seconde van leider Leclerc. Het was vrij duidelijk dat Russell de snelste van het hele pak was, maar door zijn slechte start had hij nog veel werk. Russel en Leclerc vochten een mooi duel uit, tot aan de meet.

De twee kemphanen wisselden door de lange start/finish lijn vaak van plaats, maar Russell kreeg een penalty van drie seconden voor corner cutting. De rijder van WIlliams moest al hopen dat Leclerc ook een penalty kreeg, want drie seconden wegrijden ging niet. In de voorlaatste ronde was het van dat, Leclerc kreeg op dezelfde plek als Russell een penalty voor corner cutting en toen was de race gereden. Een Williams op de eerste plek, voor een ferrari, Esteban Guttiérez mocht mee op het podium, Albon werd vierde. Onze landgenoot Thibaut Courtois viel net uit de punten en was elfde.

You may also like
Mercedes brengt hulde aan de F1-wagen
F1 2023: wie stelt wanneer voor?
Vaarwel 2022, op naar een spetterend 2023!
F1 Spa: bekende koppen in de paddock