Home > Circuit > E-circuit: Vandoorne pole, Albon voorkomt drie op drie van Leclerc

E-circuit: Vandoorne pole, Albon voorkomt drie op drie van Leclerc

Foto ©: Formula 1/YouTube

Gisteren was er opnieuw een F1 Virtual GP, deze keer op het Interlagos (Brazilië) circuit. Opnieuw heel wat F1-rijders (Leclerc, Albon, Russell…) en andere grote namen op de startgrid, alsook onze landgenoot Stoffel Vandoorne. Stoffel heeft de smaak van sim racing goed te pakken en presteert goed. Charles Leclerc ging voor zijn derde overwinning op een rij, maar Alexander Albon stak daar een stokje voor.

De kwalificatie

Met nog maar zeven minuten te gaan in de kwalificatie was het Charles Leclerc die op plek in stond, gevolgd door Vandoorne en Russell op nog geen tiende van een seconde. Vijf minuten voor het einde nam F2-rijder Christian Lundgaard de leiding, de jonge Deen was de eerste die onder de 1:08:00 dook. Niet veel later ging onze landgenoot nog een stukje sneller en stond de eerste plek niet meer af. De pole positie voor Vandoorne, maar George Russell kwam nog heel dicht, de Williams-rijders was maar één duizendste van een seconde langzamer, Enzo Fittipaldi mocht op plek drie starten.

De race

Vandoorne mocht net zoals in de FE virtual GP vanop de pole starten, maar na nog geen vijf seconden in de race werd hij al aangetikt door Fittipaldi. Voor de race goed en wel was begonnen moest Vandoorne vanaf plek vijftien aan zijn inhaalrace beginnen, Hij rijdt nog een mooie inhaalrace en eindigde op een vierde plek. Vanaf de eerste ronde ging het tussen Alex ALbon en Charles Leclerc de twee F1-rijders reden weg van de concurrentie en zorgden voor een groot spektakel tot aan de finish. De twee wisselde continu van positie met enkele mooie inhaalmanoeuvres, maar het was uiteindelijk de Red Bull rijder die zijn eerste overwinning pakte. Geen drie op drie voor Leclerc, maar wel een mooie race. Na de twee kemphanen kwam Russell als derde over de streep, gevolgd door Stoffel Vandoorne.

Formule 2

De F2 race was het voorprogramma voor de F1. De meeste F2-rijders stonden op de startgrid van hun eerste virtual GP. Het was de jongere broer van Charles Leclerc, Athur Leclerc die vanop de pole positie mocht starten. De racestart was chaotisch maar Leclerc kon botsingen vermijden en nam een goede start, die hij nooit meer zou afstaan. Oliver Rowland (VK) en Liam Lawson (NZL) vervolledigden het podium voor de eerste race.

De tweede race was een sprintrace van vijf ronden, met de top acht die in omgekeerde volgorde moest starten. De Braziliaan Felipe Drugovic eindigde als achtste en mocht vanop pole positie vertrekken in de sprintrace. Een slechte start zorge ervoor dat Drugovic zijn startpositie niet kon verzilveren. Het was Arthur Leclerc die voor de dubbel zorgde, Leclerc startte op plek acht, maar kwam snel vooraan aansluiten. In de laatste ronde reed hij dicht genoeg bij Nato Norman, die een penalty kreeg om de overwinning binnen te halen.

You may also like
Formula E Kaapstad: da Costa wint spannende afvalrace
Formula E Kaapstad: Sacha Fenestraz op Pole
Formula E Kaapstad: alles wat u moet weten
Formula E India: alles wat u moet weten voor de race dit weekend