Home > WRC > WRC: Andrea Adamo: “het wordt tijd dat we richting 2021 kijken”

WRC: Andrea Adamo: “het wordt tijd dat we richting 2021 kijken”

Tot dusver zijn er drie manches van het WRC-seizoen gereden en het is niet zeker wanneer het seizoen wordt hervat, als het seizoen al wordt hervat. Hyundai Motorsport teambaas Andrea Adamo zegt dat het nu al belangrijk is om te kijken naar het volgende seizoen, want ook 2021 zal niet gemakkelijk worden, dat vertelde hij aan DirtFish.

De sport staat voor een aantal grote uitdagingen zoals dit seizoen. Met maar drie rally’s op de teller en de huidige ontwikkelingen rond het coronavirus is het nog maar de vraag of we dit jaar nog WRC gaan zien. “We moeten de realiteit onder ogen zien en die is momenteel niet zo helder. We weten niet wat wel of niet zal toegelaten worden. We weten niet of bepaalde landen ons gaan toelaten of niet.”, vertelt Andrea Adamo aan DirtFish.

Omdat het niet zeker is dat we dit jaar nog manches in het WRC gaan zien, is het ook belangrijk dat er naar de toekomst wordt gekeken. Het volgende seizoen (2021) zal ook niet gemakkelijk worden. “We moeten natuurlijk bekijken wat dit jaar nog mogelijk is, maar we moeten ook al denken aan 2021. Hoe gaan we 2021 aanpakken? Wat met de budgetten voor de teams? We moeten nu al denken aan de planning voor 2021, want ik denk dat 2021 meer ’tricky’ gaat worden dan dat we nu denken”, besluit Andrea Adamo voor DirtFish.

Ondertussen weten we dat de Rally van Portugal dit jaar niet zal plaatsvinden.

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender