Home > #Hoofdnieuws > Wat doet Patrick Mertens in corona-tijden?

Wat doet Patrick Mertens in corona-tijden?

Omdat wij de autosport een zeer warm hart toedragen, blijven we ook in deze vervelende tijden actief. Heel wat rijders, teambazen, fotografen, medewerkers en fans moeten noodgedwongen van de circuits en rallywegen wegblijven. Maar wat doen zij in tussentijd? Vandaag vroegen we het aan Patrick Mertens, tot voor enkele jaren zelf actief rijder in rallycross en nu heeft hij de handen vol met zijn eigen team Pats Rallycross.

Begin maart zag Patrick zijn rijders Filip Wojtowicz en Viktor Vranckx nog naar de zege rijden, respectievelijk in de klassen Supernationals min 2000cc en XCross Junior, in het kader van het Belgische kampioenschap rallycross. Toen werd op het Duivelsbergcircuit de opener van het Belgische kampioenschap afgewerkt.

“Wat ik doe? Ik zit 80% gewoon thuis en ik ben alles aan het bijwerken wat lang is blijven liggen wegens tijdsgebrek. Verder breng ik nog verbetering aan de Volvo C30 van Filip en wordt de kart van Viktor nog geoptimaliseerd, waarbij onder andere de uitlijning is verbeterd. Viktor zelf traint ondertussen erg veel met de simulater en Filip trok naar Polen om tijd door te brengen met de familie. Binnenkort staat alles dan weer klaar voor hen. Ik heb ook nog twee projecten op stapel waarbij een Volvo S40 die verder wordt afgewerkt en dan heb ik nog een Volvo 240 waarmee retro rallycross zou kunnen gereden worden in de toekomst. Nu maak ik ook nog Filip zijn Mazda klaar voor de MX 5 Cup zodat ook die in orde is wanneer er weer gereden mag worden.”

You may also like
2017 voor … de Beetle Cup
Hontoir wil meer