Home > Electric > Divers > Electric: Andretti Autosport bevestigt deelname aan Extreme E

Electric: Andretti Autosport bevestigt deelname aan Extreme E

Foto ©: Extreme E/ Andretti Autosport

Het Amerikaanse team dat in vele kampioenschappen actief is heeft zijn deelname bevestigd voor Extreme E, een elektrisch SUV kampioenschap dat in 2021 van start zal gaan. Het kampioenschap bestaat uit off-road races op verschillende ondergronden, de wagens zijn elektische SUV’s. 2021 zal het allereerste jaar worden voor Extreme E. Het kampioenschap bestaat uit vijf tweedaagse races.

“Andretti Autosport heeft al expertise in het elektrisch racen, een van de eerste in Formule E en het team is ook al off-road succesvol geweest zoals in rallycross”, vertelt promotor Alejandro Agag.

De races worden gereden op verschillende ondergronden die beschadigd zijn door de opwarming van de aarde. Er wordt gereden in Kangerlussuaq (Groenland), Amazonewoud (Brazilië), Al-‘Ula (Saoedie-Arabië), Himalaya (Nepal) en het Roze Meer, niet ver van Dakar (Senegal). Eind oktober krijgen de teams hun wagens, niet veel later zal er ook getest worden.

Verschillende rijders zoals Sébastien Ogier, Timo Scheider, André Lotterer, Lucas di Grassi, Bruno Senna en onze landgenoot Jérôme d’Ambrosio hebben al aangegeven geïnteresseerd te zijn om deel te nemen aan het kampioenschap.

Kalender van Extreme E:

  • Roze Meer, Senegal: 23-24 januari 2021
  • Sharaan, Al-‘Ula, Saoedie-Arabië: 5-6 maart 2021
  • Kali Gandaki vallei, Mustang district, Nepal: 14-15 mei 2021
  • Kangerlussuaq, Groenland: 28-29 augustus 2021
  • Santarém, Para, Brazilië: 29-31 oktober 2021

You may also like
IndyCar St. Petersburg: Grosjean op pole, één-twee voor Andretti Autosport
FE: Andretti bevestigd Jake Dennis voor het achtste seizoen