Home > Electric > Divers > Electric: Ford introduceert een elektrische Mustang Cobra Jet 1400

Electric: Ford introduceert een elektrische Mustang Cobra Jet 1400

Foto ©: Ford

Het gaat geen pijn doen aan de oren en de wagen verbruikt geen benzine, maar heeft wel amper acht seconden nodig om 400 meter te overbruggen, met een snelheid van bijna 275 km/u. Voor de eerste keer ooit introduceert Ford Performance een Mustang Cobra Jet drag racer die volledig elektrisch is.

De Mustang Cobra Jet 1400 levert 1400 pk die de mogelijkheden van de elektrische wagen tentoonspreiden op verschillende veeleisende ondergronden.

“Ford heeft altijd gebruikgemaakt van de autosport om hun innovatie te demonstreren”, vertelt Dave Pericak, algemeen directeur, Ford Icons. “Elektrisch aangedreven wagens geven ons andere, nieuwe prestaties en de Cobra Jet 1400 is een voorbeeld van de nieuwe technologie die optimaal werd gebruikt. We zijn blij dat we deze wagen aan jullie kunnen voorstellen, we hebben ook nog de Mustang Mach-E die ons elektrisch segment gaat vervoegen. Het belooft een mooi jaar te worden.”

Met de Ford Mustang Mach-E SUV, de eerste elektrische Mustang en de Mustang Cobra Jet 1400 zijn er mogelijkheden om de meest geavanceerde technologie naar Ford te brengen. De Mustang Cobra Jet 1400 is ook een eerbetoon aan de originele Cobra Jet dat eind jaren ’60 de straten domineerde, ook vandaag is de Cobra Jet nog een grote naam in het drag racen.

“Het project was een uitdaging voor iedereen bij Ford Performance, maar een uitdaging die we graag aangingen”, vertelt Mark Rushbrook, algemeen directeur van Ford Performance Motorsports. “We zagen de Cobra Jet 1400 als een mogelijkheid om elektrische racewagens te ontwikkelen. Het is een fantastisch project geweest en we hopen dat er nog veel gaan volgen.”

Ford Performance test nu de Cobra Jet 1400 en later dit jaar wordt het debuut van de Cobra verwacht op een drag racing evenement waar fans, media en veel deelnemers zullen aanwezig zijn en waar ze kunnen zien tot wat onze wagen in staat is.

Video van de nieuwe Cobra Jet 1400: