Home > Circuit > E-Sport: simracers een maat te sterk

E-Sport: simracers een maat te sterk

Het eerste SRO E-Sports GT Series evenement was een groot succes. Maar liefst 80 deelnemers deden mee, waaronder zowel professionele rijders als (professionele) simracers. De twintig beste piloten van race 1 en race 2 stoomden door naar de finale.

Simracer A. Hosseini reed lange tijd aan de leiding met de Mercedes-AMG in race 1 maar moest naar het einde van de race een lager tempo aanhouden om brandstof te sparen. Daar kon D. Tonizza dan weer gebruik van maken om zo naar de overwinning te rijden. Dennis Lind was de best presterende professionele racer. Wat opviel in deze eerst race was dat iedereen zeer fair en professioneel reed, wat niet vanzelfsprekend is in een e-race. Ook in de tweede race was dat het geval. Hier was het Enzo Benito die met de Ferrari 488 GT3 als eerste over de meet kwam. Molina en Engelhart moesten hun wedstrijd vroegtijdig staken door een aanrijding.

In de finale race was er in de beginfase nog maar weinig te merken van het sportieve gedrag van de deelnemers. Crashes en drive-trough penalties volgden. Opnieuw zagen we een sterke Hosseini maar hij moest opgeven door een (zelf veroorzaakte) crash. Het was uiteindelijk A. Kammerer die met zijn Mercedes-AMG GT3 won. Dennis Lind was met zijn 10de plaats opnieuw de beste professionele piloot.

You may also like
GT World: de testdagen door de lens van Simone Nava
GT World Barcelona: Feller het snelst tijdens eerste kwalificatie
GT World Magny-Cours: Sainteloc Racing wint tweede race
In een notendop: WTCR, TCR Europe, GT World