Home > #Hoofdnieuws > WRC Mexico: ontevredenheid bij Hyundai na de Rally van Mexico

WRC Mexico: ontevredenheid bij Hyundai na de Rally van Mexico

Foto ©: Hyundai

Hyundai kende een verschrikkelijke rally van Mexico met materiaalpech voor Thierry Neuville en Dani Sordo, terwijl Ott Tänak ook tijd verloor en zo een mogelijke zege misliep. De reacties na de rally waren dan ook niet echt vrolijk.

Teambaas van Hyundai Motorsport, Andrea Adamo: “We kunnen niet ontkennen dat het een moeilijke rally was voor ons. We zouden beter moet geëindigd zijn in het klassement en we kunnen niet zeggen dat de wagen verbeterd is in vergelijking met de vorige WRC-manches. We moeten nu onze fouten analyseren om te zorgen dat we ze in de toekomst kunnen vermijden. Zonder de problemen van Ott Tänak was de strijd om de overwinning een stuk spannender geweest. Ook Thierry Neuville heeft super gereden, maar door onze fout kon hij geen goed resultaat rijden, niet wat hij verdiende.”

Ott Tänak, tweede (Hyundai I20): “Ik ben tevreden dat ik opnieuw een goed resultaat kan behalen voor Hyundai. “Ik heb zo hard gereden als mogelijk, heet was mijn eerste echte gravel rally met de Hyundai I20. We hadden zeker de wagen om te winnen, maar na mijn eigen fout op vrijdag werd het moeilijk. Na vrijdag probeerden we het beste te maken van de rest van de rally en zo ben ik beetje bij beetje tijd en posities gewonnen. De rally was veeleisend en mentaal was het ook zwaar, maar we hebben opnieuw een podium en dat is goed.”

Thierry Neuville (Hyundai I20): “Over het algemeen was het een moeilijk weekend voor Hyundai Motorsport. Helaas hebben we vrijdag te maken gekregen met een technisch probleem, waardoor we heel veel tijd hebben verloren, dat was zwaar maar dat maakt nu eenmaal deel uit van rally. We hebben getoond dat we de snelheid hebben om voor de overwinning te strijden. Na de pech was het de bedoeling om nog een goede zaterdag te rijden en dat is zeker gelukt. Ik heb de wagen zo hard mogelijk gepusht en dat resulteerde in een sterke zaterdag, met enkele overwinningen in de KP’s. Nu moeten we samen hard werken om in de toekomst deze problemen te voorkomen, we gaan sterker dan ooit terugkomen.”

You may also like
WRC Mexico: de eerste gravelwedstrijd van het seizoen
WRC Zweden: winst voor Tänak, Neuville ondanks teamorders toch derde
WRC Zweden KP15: Neuville wint vier proeven en is derde, Tänak leidt
WRC Zweden KP11: Breen blijft leider, Neuville wint KP, maar blijft zesde