Home > #Hoofdnieuws > BRC Haspengouw: Princen lek in laatste proef, de Mevius wint

BRC Haspengouw: Princen lek in laatste proef, de Mevius wint

Dat deze editie van de Haspengouw een thriller zou worden, stond in de sterren geschreven. In de laatste proef reed leider Princen nog lek en zo was het de 31-jarige Brusselaar Ghislain de Mevius die in zijn Skoda met 25 seconden voorsprong op de onfortuinlijke Princen won. Voor de Mevius is het de eerste nationale rallyzege en de zoon van Grégoire de Mevius is meteen ook de eerste leider in het BK Rally.

Wat een finish! Princen die de KP van Halle-Booienhoven won in de eerste én de tweede lus, leek op weg naar de zege, maar een lekke band hield hem van zijn zesde recordoverwinning. Het was dus de Skoda van de oudste van de broers de Mevius die won, na een wedstrijd waarin ook hij continu aanspraak op de zege kon maken.

De derde plek ging in extremis naar Adrian Fernémont (Skoda), ondanks ook een lekke band, op 1min19 van de winnaar, voor Grégoire Munster die in zijn eerste wedstrijd in de Hyundai i20 R5 mooi vierde werd. De laatste plek in de top-5 was voor Vincent Verschueren, in zijn Volkswagen Polo GTi. Zesde werd de tweede pechvogel van de laatste proef, William Wagner (Citroën), die op weg leek naar het podium, maar ook lek reed. Guillaume de Mevius werd in zijn Citroën zevende. Guillaume Dilley reed ook lek in de laatste proef, maar finishte door een afgebroken wiel zelfs niet.

Dilley, één van de slachtoffers van de slotproef!