Home > Rally > BRC > BRC Haspengouw: reacties na de tweede lus

BRC Haspengouw: reacties na de tweede lus

De tweede lus in de rally van Haspengouw is gereden. Het is Kris Princen die na de laatste klassementsproef nipt de leiding heeft genomen, Met het ingaan van de laatste lus heeft Princen slechts 0,1 seconde voorsprong op Guillaume de Mevius. Het belooft spannend te worden in het laatste deel van de rally.

Adrian Fernémont: “De laatste KP was zeer zwaar. Er was aquaplanning op verschillende plaatsen wat het zeer gevaarlijk maakte. Het belangrijkste was om de wagen op de baan te houden en de risico’s te beperken.”

Kris Princen: “We gaan steeds sneller maar bouwen toch nog een kleine veiligheidsmarge in. Zeker in de laatste proef die zeer moeilijk werd door de hevige regenval. We zaten op de limiet met de banden door de vele waterplassen.”

Grégoire Munster: “In de tweede lus heb ik gekozen voor een hardere setup en dat bleek een slechte keuze door de aquaplanning. In het laatste deel ga ik back to basics en probeer ik er het beste van te maken.”

Guillaume de Mévius: “Door de aquaplanning en een borduur te raken had ik twee lekke banden, hierdoor verloor ik drie minuten. Ik sta nu elfde en ga vol voor de top tien om nog wat meer punten te sprokkelen.”

Vincent Verschueren: “Door de aquaplanning werd het rijden iets moeilijker en gevaarlijker, waardoor ik minder risico’s heb genomen. Ik sta nu op enkele seconden van de top vijf en ik ga er alles aan doen om de vijfde plek te bemachtigen, dat moet zeker haalbaar zijn.”

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50