Home > #Hoofdnieuws > BK RX: BORA viert haar kampioenen

BK RX: BORA viert haar kampioenen

Afgelopen weekend hield BORA (Belgian Off Road Association) naar gewoonte haar jaarfeest waarbij de kampioenen van het voorbije jaar worden gevierd. Tevens werd er vooruitgeblikt naar het komende seizoen, dat begin maart aanvangt op het Duivelsbergcircuit te Maasmechelen. De voorlopige kalender die BORA eerder vrij gaf, gaven we u hier reeds mee met heel wat vraagtekens.

Naast de huldiging van de kampioenen Steve Otzer (Super1600), Luc Maris (Supernationals plus 2000cc), Kurt Lambers (Supernationals min 2000cc), Ronnie Grauwels (X Cross Senior) en Kobe Pauwels (X Cross Junior) kregen de aanwezigen van enkele sprekers nog interessant nieuws te horen wat de nabije toekomst van rallycross betreft.

Gastsprekers van dienst waren onder meer Michel Vigneron, voorzitter van BRCV (Belgische Rallycross Vereniging) en Nathalie Maillet (directeur Circuit Spa Francorchamps).

Eerstgenoemde kon alvast meegeven dat BRCV, de organisatie van het circuit Duivelsberg, zijn aanvraag voor een nieuwe vergunning volledig zag verklaard door de provincie Limburg. Nog beter werd het toen Michel Vigenron ook meedeelde dat de wedstrijden van 2020 normaliter niet in het gedrang komen.

Mevrouw Nathalie Maillet kon dan weer meedelen dat, sinds de eerste kennismaking met rallycross op het circuit van Spa Francorchamps, de interesse alleen maar toeneemt. In de huidige vorm is er slechts plaats voor één rallycrosswedstrijd maar het circuit wil wel een rol van betekenis blijven spelen in rallycross. Vandaar de plannen voor een permanent circuit voor deze discipline vanaf volgend jaar. Wat 2020 betreft zat Nathalie Maillet reeds aan tafel met IMG en lijkt er groen licht te zijn voor een wedstrijd in het kader van het Belgisch kampioenschap op vrijdag 15 mei, aan de vooravond van het WK dus. Naar de toekomst toe wil het circuit een ware partner van BORA worden.

(bron BORA, foto J Dingenen)

You may also like
BK Rallycross 2022: de terugkeer van Glosso
BK RX: vierde wedstrijd in Valkenswaard
BK RX: de winnaars in Buxtehude
BK RX: Opener in Valkenswaard