Home > #Hoofdnieuws > WTCR 2020: naar een startgrid van 20 wagens?

WTCR 2020: naar een startgrid van 20 wagens?

Vandaag was de laatste dag voor de inschrijvingen van het WTCR 2020. Het WK voor toerwagens kreeg in het tussenseizoen te horen dat Audi en Volkswagen niet langer van de partij zullen zijn, maar het lijkt er toch op dat het kampioenschap een degelijk startveld zal krijgen. (Foto: © David Noels)

Naast Audi en Volkswagen zien we ook Alfa-Romeo niet meer terug in het WTCR, maar andere merken staan wel weer aan de start. Honda komt terug, met vier wagens, het maximum aantal dat de promotor toelaat per merk. In de huidige omstandigheden zou het echter niet slecht zijn om dat quotum los te laten, want bovendien zijn er twee tot drie merken die zelf al hebben aangegeven dat ze zes wagens ook een optie vinden.

Uit goede bron weten we ook dat Lync&Co, Hyundai en SEAT Cupra elk met vier auto’s naar het kampioenschap zouden komen. Mogelijk worden de Spaanse bolides ingezet door het Belgische Comtoyou van Jean-Michel Baert. Sébastien Loeb Racing gaat dan weer niet verder in het WTCR.

Minimum 16 wagens, maar mogelijk een twintigtal bolides, zien we op 4 en 5 april bij de opening van het kampioenschap op het stratencircuit in Marrakech. Herhalen we dat er geen Belgische manche is (kalender hier), maar het Europese TCR zowel Zolder als Spa zal aandoen (kalender).

You may also like
GT Open Spa: het nevenprogramma door de lens van Joachim Cieters
GT Open Spa: de namiddag door de lens van Joachim Cieters
GT Open Spa: de voormiddag door de lens van Joachim Cieters
In een notendop: TCR Europe – ADAC GT – GT Open – GT Cup Open