Home > #Hoofdnieuws > F1: Lawrence Stroll wordt aandeelhouder van Aston Martin

F1: Lawrence Stroll wordt aandeelhouder van Aston Martin

Amper een uur geleden werd het bericht de wereld ingestuurd dat Lawrence Stroll aandeelhouder wordt van Aston Martin Lagonda, de wereldwijde holding van Aston Martin.

Via het bedrijf Yew Tree Overseas Limited verwerft Stroll zo 16.7% van de aandelen van het Britse bedrijf, een investering van ruwweg 217 miljoen euro. Nog in december 2019 liet Aston Martin weten niet op zoek te zijn naar bijkomende aandeelhouders, maar het bedrijf kon in financieel woelig vaarwater niet langer een rechte koers varen. De komst van Stroll houdt de belofte in van een geldinjectie van 64.5 miljoen euro.

Verwacht wordt dat Stroll nu zal aansturen op een naamswijziging van Racing Point F1 naar Aston Martin F1 vanaf 2021 (Aston Martin kondigde vanochtend aan in 2020 nog partner te blijven van Red Bull). Lawrence Stroll is naast eigenaar van Racing Point F1 (het vroegere Force India) en nu aandeelhouder van Aston Martin, ook nog eigenaar van het iconische Canadese circuit van Mosport Park. Eerder deze week werd hij nog in verband gebracht met een eventuele overname van het Mercedes F1 team.

ZIE VERDER:

https://www.autosportwereld.be/2020/01/09/aston-martin-in-woelig-beurswater/
https://www.autosportwereld.be/2020/01/30/f1-geruchtenmolen-in-overdrive/