Home > #Hoofdnieuws > WRC Monte-Carlo: Ott Tänak en Andrea Adamo aan het woord

WRC Monte-Carlo: Ott Tänak en Andrea Adamo aan het woord

Ott Tänak is de nieuwe teamgenoot van Thierry Neuville bij Hyundai en de Estse wereldkampioen lijkt zich goed te voelen in het Koreaanse kamp. Na de shakedown van de 88ste editie van de Rally van Monte-Carlo oogde hij ontspannen en hij was zelfs goedlachs.

Ik voel me inderdaad goed, ik voel me ook al geruime tijd goed in de wagen. Ik probeer even efficiënt te zijn en probeer ieder teamlid te leren kennen, maar dat neemt even tijd in beslag. Het is ook altijd een uitdaging om je in een nieuw team in te werken. Ik ben wel erg goed ontvangen en we hebben samen erg hard gewerkt om deze Monte-Carlo voor te bereiden.

Waarom rij je niet met het nummer #1 als wereldkampioen?

“Ik ben aan het nummer #8 gehecht. Dat is niet speciaal en geluksnummer, maar ik ben er aan gehecht.”

Wat zijn de sterke punten van de Hyundai i20?

“Het is een betrouwbare auto, snel ook. Ik moet nog meer leren over het weggedrag van de wagen, want erg veel hebben we nog niet kunnen testen. Echter, we hebben wel al in heel diverse omstandigheden getest en dat is goed. Na een dag of twee rally zullen we veel wijzer zijn. Ik denk dat we iedere rally kunnen winnen, ik zal mijn best moeten doen en zelfs meer dan dat, dat zal ook nodig zijn. Maar nu is het moeilijk om voorspellingen te doen. Ik kijk erg naar de eerste meters in de wedstrijd uit.”

De teammanager van Hyundai, Andrea Adamo is dan weer erg rustig over een eventuele rivaliteit tussen zijn kopmannen:

“Ik heb het geluk om met intelligente mensen te werken, en er wordt meer gepraat over dat soort zaken buiten het team dan binnen… Dat is de rol van de pers. Ik ga niet liegen door te zeggen dat het makkelijk is, maar het is doenbaar.”

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender