Home > #Hoofdnieuws > WRC Monte-Carlo: de proeven van vandaag

WRC Monte-Carlo: de proeven van vandaag

Vandaag start de 88ste editie van de Monte-Carlo met twee proeven in het donker. De eerste van Malijai naar Puimichel gaat over 17,47 kilometer, de tweede van Bayons naar Bréziers is goed voor 25,49 kilometer.

Om 20u38 gaat de Monte-Carlo van start en dat met een proef die niet meer verreden is sinds het midden van de jaren ’90 van vorige eeuw. Veel kans op sneeuw is er niet, met een maximale hoogte van 809 meter. De klim naar de Col de Puimichel is traag en technisch, de afdaling naar de finish is dat veel minder. Om 22u26 gaat het dan van start in Bayons, voor een veel bekendere proef die tot boven de 1100 meter trekt. Ook daar zou de kans op sneeuw eerder beperkt zijn. Overigens vrijdag is er sneeuwval voorspeld.

Zoals geweten start Ott Tänak als eerste, voor Thierry Neuville (beide Hyundai) en Sébastien Ogier (Toyota). Elfyn Evans (Toyota) en Teemu Suninen (Ford) volgen, met achter hen Esapekka Lappi en Sébastien Leob (Ford en Hyundai). Renaud Jamoul, in de Ford Fiesta R5 met de Adrien Fourmaux start als 15de, het duo Gregoire Munster en Louis Louka zijn aan de beurt als 25ste.

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender