Home > Circuit > Porsche Cup Benelux: interview met Max Van Splunteren

Porsche Cup Benelux: interview met Max Van Splunteren

Max Van Splunteren won in 2019 het Porsche Carrera Cup Benelux kampioenschap. Als jong talent werd hij hierdoor uitgenodigd op de Porsche Shootout. Dit Junior Programma geeft twaalf jonge toppers vanuit alle hoeken van de wereld de kans om hogerop te klimmen in de Porsche Piramide en om zo professioneel rijder voor Porsche te worden.

Foto: © Porsche Carrera Cup Benelux

Wat hij geleerd heeft tijdens die twee intense dagen; willen we weten: “Enorm veel, door de hoge druk en prestatiedrang komen de kleine foutjes meer naar boven. Soms probeer ik teveel uit de auto te halen en ga ik als het ware ‘overpushen’. Mijn snelheid zat goed en ik ga naar huis met heel wat tips en oefeningen om mezelf te blijven verbeteren.

Met veel strijdlust zal Max zijn Porsche Carrera Cup Benelux titel verdedigen. “Ik ben al aan het aftellen naar volgend seizoen. Het doel is uiteraard opnieuw kampioen worden en ook enkele Porsche Supercup wedstrijden rijden. Sprint racen vind ik fantastisch. Geen strategie, alles draait om de rijder en het komt allemaal neer op hard en fair racen. In de Benelux wordt er enorm respectvol gereden, de sfeer is fantastisch op en naast de baan en dat maakt het concept gewoon top. Het is de perfecte stap naar de Supercup waar er echt op het scherpst van de snede gereden wordt. Daar gaat het er nog harder aan toe maar iedereen weet perfect wat hij doet.

You may also like
In een notendop: Porsche Cup Benelux – Duitsland en TCR Europe
Guven blijft heer en meester
Raceart met drie wagens in Porsche GT3 Benelux