Home > Circuit > Raceart met drie wagens in Porsche GT3 Benelux

Raceart met drie wagens in Porsche GT3 Benelux

Spa-Francorchamps was donderdag de perfecte plaats om de teams van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux te laten kennismaken met de nieuwe Porsche 991 Cup GEN II. De snelste merkencup van de Benelux schakelt nagenoeg volledig op de nieuwe Porsche 911 over en de testdag in Spa-Francorchamps was dan ook de perfecte voorbereiding op de start van het nieuwe seizoen, op 4 en 5 mei, op diezelfde omloop in de Belgische Ardennen. Team RaceArt was dan ook aanwezig met de drie Duitse legendarische GT’s, voor de broers Roger en Edward Grouwels, maar ook voor de rookie in de merkencup met de Porsche 911, Bas Barenbrug.

Team RaceArt maakt van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux dit seizoen de hoofdopdracht. Het Limburgse team zet er drie Porsche 991 Cup GEN II in. Naast de wedstrijden in de merkencup, zien we de rijders van het team bij gelegenheid ook aan het werk in de Supercar Challenge, doch zonder ambities in het kampioenschap. De hoofdopdracht is de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux met de nieuwe 911.

Roger Grouwels: “We komen inderdaad met drie wagens naar de Porsche Cup en dat is een mooie uitdaging voor het team. Ik kijk er alvast enorm naar uit, temeer dat de nieuwe 911 een schitterende racewagen is. De nieuwe Porsche is weer een knappe verbetering van wat we al kenden. Onder de motorkap achteraan zit nu een 4-litermotor, met nu een vermogen van 485 pk. Het gewicht is nog steeds 1.200 kg, terwijl de aerodynamica beter is. Zo gaan we nu nog sneller in de bochten, wat bijvoorbeeld hier op Spa betere rondetijden zal opleveren. We moeten de wagen nu leren kennen om het volle potentieel te benutten. Zelf wil ik vooraan meevechten in de B-klasse, de categorie voor de gentlemen drivers en wie weet kan ik wel eens aanpikken in de top 5 van het algemene klassement, waar de jonge wolven om de zege strijden.

Edward Grouwels: “Ik heb mijn leerjaar in de Supercar Challenge achter de rug en ik wil dit seizoen verder progressie maken. Ik ga zeker de vruchten kunnen plukken van al het werk dat we vorig jaar samen met het team verricht hebben en ik ben zeer blij dat we nu in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux uitkomen. Ik wil naar de top-5 in de B-klasse werken en daar op het einde van het seizoen ook staan. Overigens, ik kan alleen maar beamen wat mijn broer zegt, die nieuwe Porsche is echt geweldig.”

Bas Barenburg heeft al een mooie historiek in de autosport, maar na seizoenen karting in de VS, de Golf Cup in Nederland en de eerste seizoenen van de Supercar Challenge, kwam er een racepauze van acht jaar.

Bas Barenbrug: “Ik ben twee jaar geleden via de DRDO raceklassen met een BMW weer aan het racen gegaan en ik had de smaak onmiddellijk weer te pakken. Ik wilde meer en ik zit nu hier voor mijn rookieseizoen in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. Uiteraard ben ik bijzonder bescheiden wat de ambities betreft, voor mij is dit een leerjaar zonder meer. Ik wil kilometers afmalen, progressie maken en op het einde van het seizoen zien we wel waar we staan.”

(persbericht)

You may also like
IMSA Sebring 12: Porsche krijgt grotere luchtinlaat
Porsche Sprint Challenge Southern Europe: Benjamin Paque vicekampioen
24H Series Mugello: bijna 50 inschrijvingen
Porsche Carrera Cup Benelux: Hans Weijs Motorsport doet zijn intrede