Home > #Hoofdnieuws > De eindejaarsvragen: Alexander Borgmans

De eindejaarsvragen: Alexander Borgmans

Alexander Borgmans reed dit seizoen in de Fiesta Cup Belgium en deed dat met veel plezier. Hij nam de tijd om onze vragen te beantwoorden.

Hoe bekijkt u uw seizoen 2019?

Alexander Borgmans: “Ik kijk zeer positief terug op het afgelopen seizoen. het was een zeer leerrijke ervaring in de Ford Fiesta Cup. Het idee dat iedereen met dezelfde wapens strijdt maakt het zo leuk. De duels voor het podium of algemene plaatsen zijn heel spannend. In een cupklasse leer je snel zeer veel bij, want elke fout die je maakt word direct afgestraft in tijd. Zo probeer ik na elke training goed te communiceren met mijn coach om de ideale lijn/tijd te vinden en ik denk dat dat afgelopen seizoen redelijk goed gelukt is voor mijn eerste jaar.”

Wat verwacht u van 2020?

Ik wil zeker domineren in mijn 2de seizoen Ford Fiesta Cup en strijden voor een top 10 plaats in het algemeen klassement. Door veel te trainen zowel op de baan als fysiek, hoop ik er volgend seizoen weer een geslaagd seizoen van te maken. Oefenen, oefenen, oefenen: dat wordt er gezegd, dus zullen we in 2020 ook deelnemen aan Citroën C1 cup. In die cup kan je veel kilometers maken en leer je omgaan met de strijd, de constante duels op de baan en leer je ook de circuits kennen, wat ook positief is voor de Ford Fiesta Cup.

Waar wil u staan over drie jaar?

“Waar wil ik staan binnen drie jaar? Ik wil een geslaagd Ford Fiesta Cup seizoen achter de rug hebben en mogelijks doorgroeien naar een snellere wagen in een hogere divisie, maar die toekomst plannen houden we nog even voor ons.”

You may also like
De eindejaarsround-up: de broers Redant
Jeugd krijgt eigen klassement in Ford Fiesta Cup
Ook Stienes Longin in Fiesta Cup
Ook Jens Verbesselt in Fiesta Cup