Home > Circuit > Jeugd krijgt eigen klassement in Ford Fiesta Cup

Jeugd krijgt eigen klassement in Ford Fiesta Cup

Naast het algemeen klassement, waarin de Junioren het nog steeds opnemen tegen alle concurrenten, komt er in de Fiesta Cup België een apart juniorklassement, met een podium voor de top-3. Voor het juniorkampioenschap worden de behaalde punten in het algemeen klassement weerhouden, dus ook het punt voor de polepositie of de snelste ronde in race.

Niet alleen in de vier resterende meetings zijn er juniorpunten te verdienen, want in akkoord met RACB Sport tellen de eerste twee races die vorig weekend tijdens de Zolderse Superprix werden betwist mee voor de berekening van het eindklassement van de Junior Ford Fiesta Sprint Cup.

Als we rekening houden met de specifieke Junior klassementen van deze eerste meeting ging Ayrton Redant twee keer aan de haal met de zege. In race 1 klopte hij Romain Degeer en broertje Yannick, terwijl deze laatste in Race 2 in zijn broer de meerdere moest erkennen en wel de baas bleef van Thibault Parmentier, in Zolder overigens toe aan zijn allereerste race. Ayrton lukte daarenboven de snelste ronde in race 1, hetgeen hem een extra punt oplevert.

Na de openingsmanche op Circuit Zolder staat Ayrton Redant aan de leiding van de Junior Ford Fiesta Sprint Cup, voor broer Yannick, Thibault Parmentier, Romain Degeer, Kata Bozó, Ruben Valckenaere en Hanne Terium.

In Race 1 had ik het nadeel van de omgekeerde startgrid – ik zette de 4de snelste tijd neer, maar startte als 7de –, was op achtervolgen aangewezen en geraakte niet meer tot bij Bastiaans, Longin en Verbesselt”, blikt 20-jarige Ayrton terug. “In Race 2 ben ik erin geslaagd om Martin Leburton achter mij te houden en de 3de plaats veilig te stellen. Leuk score voor een eerste uitstap in de Ford Fiesta Sprint Cup. Dat we voortaan ook voor de juniorbeker en punten gaan strijden, vind ik zeer goed. We kunnen nog altijd hoog finishen – ja, ook winnen – in het algemeen klassement en parallel ons in de kijker rijden tegenover de andere junioren!”

De eerste echte afspraak voor de Junior Ford Fiesta Sprint Cup volgt in het voorprogramma van de 24 Hours of Zolder, met trainingen en kwalificaties op donderdag 9 augustus en twee races van vijfentwintig minuten op zaterdag 11 augustus.

Junior Ford Fiesta Sprint Cup: 1. Ayrton Redant 29 ; 2. Yannick Redant 20 ; 3. Thibault Parmentier 15 ; 4. Romain Degeer 13 ; 5. Kata Bozó 12 ; 6. Hanne Terium 6 ; 7. Ruben Valckenaere 4

You may also like
De eindejaarsvragen: Alexander Borgmans
De eindejaarsround-up: de broers Redant
Ook Stienes Longin in Fiesta Cup
Ook Jens Verbesselt in Fiesta Cup