Home > #Hoofdnieuws > F1 Spa: drie vragen aan Kimi Räikkönen

F1 Spa: drie vragen aan Kimi Räikkönen

Dit weekend verschijnen meerdere levende autosportlegende op het circuit. Een daarvan is zonder twijfel Kimi Räikkönen, die sinds dit seizoen bij Alfa Romeo Racing aan de slag is. Wij spraken met de dit weekend zeer relaxte Fin.

We beginnen licht. Kimi, hoe was je vakantie?

Ik heb een schitterende vakantie gehad. Het was leuk om even wat tijd buiten de paddock te spenderen en vooral met mijn gezin tijd door te brengen. Mijn zoontje kart nu ook, en dat wil ik uiteraard meemaken. Of hij de volgende Kimi wordt? Dat weet ik nog niet, als hij dat wilt zal ik hem daar zeker in steunen, maar ik verplicht hem niet! Ik merk wel dat het moeilijker wordt om lang van huis weg te zijn. Tijdens het seizoen ben ik dan ook meer onderweg dan thuis… Gelukkig is de eerste race na het seizoen in Spa. Ik heb me hier over het algemeen altijd al kunnen amuseren.

We hoorden dat je je spier hebt verrekt, hoe is dat gebeurd?

Ik heb inderdaad mijn spier verrekt. Maar ik rijd hoor! De media kunnen daar soms nogal wat van maken, zeker nu Marcus Ericsson hier rondloopt als eventuele vervanger… Tijdens het sporten op reis is er iets misgelopen, maar het is niet al te ernstig.”

Wat zijn ten slotte nog je toekomstplannen naar 2021 toe?

Ik weet niet of ik in 2021 nog aan de start van de Formule 1 zal verschijnen. Mijn contract voor 2020 is getekend, maar wat daarna gebeurt, valt nog af te wachten. Misschien wil ik het helemaal niet meer dan (lacht)!”

Foto © Alfa Romeo Racing

You may also like
In een notendop: NASCAR – F1
FIA WEC Sebring: een vooruitblik op Hypercar – deel 1 met Toyota, Peugeot en Glickenhaus
In een notendop: MotoGP – GT World – F1
F1 Bahrein: Red Bull en Aston Martin in de wolken, Ferrari en McLaren in dal