Home > #Hoofdnieuws > F1 Spa: ook Lewis Hamilton tevreden met contractverlenging Valtteri Bottas

F1 Spa: ook Lewis Hamilton tevreden met contractverlenging Valtteri Bottas

Het Mercedesteam hervat op positieve noot het Formule 1-seizoen met twee gelukkige piloten. Valtteri Bottas kreeg zijn contractverlenging en Lewis Hamilton kon genieten van de zomerbreak. Ze blijven elkaars grootste concurrenten, maar houden het uiteraard luchtig. “Ik ben alleszins blij met Valtteri’s contractverlenging. Als je hem naast mij ziet staan, zie ik er toch echt jong uit? En dat terwijl ik eigenlijk ouder ben… Van mij mag hij blijven!”, aldus Lewis Hamilton.

Buiten dat ik er goed uitzie naast hem, is de stabiliteit in het team natuurlijk belangrijk, en met al drie jaar een goede samenwerking tussen ons beide, is dit de ideale uitkomst. Al blijft Valtteri wel een van mijn grootste concurrenten”, vertelt Hamilton. De dynamiek tussen de Fin en de Brit zit goed. Ze willen allebei winnen, maar van vijandigheid is geen sprake.

Ook voor Bottas is de titel nog niet uitgesloten, hij blijft dan ook ambitieus:“Ik ben enthousiast dat ik nog een jaar extra krijg bij Mercedes. Lange termijnplannen heb ik niet. We zien race per race wel hoe het loopt, maar ik wil nog steeds het kampioenschap winnen. Hiervoor is er wel nog wat werk aan mijn racepace, dat niet altijd even perfect is.”

De Mercedesrijders gaan een spannend weekend tegemoet in Spa. “Zowel de Ferrari’s als ook de Red Bulls heel snel zijn op de rechte lijnen. Dat zal zichtbaar zijn in de kwalificaties”, geeft Hamilton toe. Ook Bottas geeft toe dat Red Bull en meer specifiek Max Verstappen voor een uitdaging kan zorgen: “Red Bull wordt elke race beter en beter, ze komen steeds dichterbij.” Het belooft dus weer een spannend weekend te worden. De tweede helft van het seizoen kan misschien nog voor verrassingen zorgen…

Foto © Jens Mommens

You may also like
In een notendop: GT
In een notendop: NASCAR – F1
FIA WEC Sebring: een vooruitblik op Hypercar – deel 1 met Toyota, Peugeot en Glickenhaus
In een notendop: MotoGP – GT World – F1