Home > Circuit > In een notendop: indycar – ADAC F4 – F3 Japan

In een notendop: indycar – ADAC F4 – F3 Japan

• Indycar – In Lexington won vijfvoudig indycarkampioen Scott Dixon de race op de Mid Ohio Sports Car Course. Dixon hield op de lijn zijn Ganassi Honda teamgenoot en rookie Rosenqvist af  met 0,0934 seconde. Eerder hadden de heren elkaar in de allerlaatste ronde wel geraakt in bocht 2. In diezelfde bocht raakte Josef Newgarden (Team Penske) , ook in de allerlaatste ronde, met zijn Dallara Chevy de wagen van Ryan Hunter-Reay (Andretti Autosport Honda) en beiden gingen er af. Kampioenschapsleider  Newgarden liet de motor afslaan in de zandbak en zakte naar de 14de plaats. Hunter-Reay kon doorgaan en pakte het podium. Newgarden (504 punten) blijft leider voor Rossi (488), vijfde op Mid Ohio.
  • ADAC F4 – Op zondag pakte Arthur Leclerc, de jongere broer van Charles, de zege in race 2 van het weekend voor de Duitse Formule 4. Leclerc liet zich door Hauger verrassen bij de start maar pakte later met een mooie uitremactie de Duitser terug en hield hem af tot de finish. In het kampioenschap leidt de Fransman Pourchaire (102 punten) voor Arthur Leclerc (91).
  • F3 Japan – Op het Japanse circuit van Sugo werden drie wedstrijden afgewerkt voor het Japanse Formule 3 kampioenschap, met als bijzondere deelnemer onze landgenoot Esteban Muth. De races zagen twee zeges voor de Japanner Ritomo Miyata (Dallara-Toyota) en eentje voor de Brit Enaam Ahmed (B-Max Motopark). Esteban toonde met de Dallara Spiess van YTB by Carlin een mooie vooruitgang in vorm bij zijn allereerste weekend in de Japanse F3 met een 11de, een 8ste en een 10de plaats. In het kampioenschap leidt nog steeds Sacha Fenestraz (119 punten) voor Miyata (91).

(foto: indycar.com)