Home > #Hoofdnieuws > Total Spa 24: SMP scoort opnieuw, race stilgelegd

Total Spa 24: SMP scoort opnieuw, race stilgelegd

Mikhail Aleshin, Davide Rigon en Miguel Molina hebben na twaalf uur wedstrijd in de Total 24 Hours of Spa opnieuw volle punten gepakt voor het kampioenschap in hun SMP Racing Ferrari #72. De leiders in de tussenstand lijken deze namiddag bovendien de titel te mogen vieren. Bij het ochtendgloren gaat Lamborghini aan de leiding in de Total 24 Hours of Spa, maar de race ligt wel nog altijd stil.

Opnieuw heel veel regen tijdens de nacht en dat zorgde voor verschillende neutralisaties en uiteindelijk een rode vlag in de ochtend. Een herstart komt er zeker niet voor 8 uur.

Ondertussen, we schrijven kwart over zeven in de ochtend, gaat Christian Engelhart in de Grasser Lamborghini #63 aan de leiding. Regerend winnaar Christian Krognes (Walkenhorst BMW #34) volgt als tweede en Porschespecialist Zaid Ashkanani is in de Dinamic Motorsport Porsche #54 derde. Die drie wagens hebben hun technische pitstop weliswaar nog niet achter de rug.

De SMP Ferrari is vijfde, gevolgd door de Black Falcon Mercedes #4 en de #88 en #90 van AKKA Mercedes. De GPX Porsche #20 van Michael Christensen, de WRT Audi #1 van René Rast en de Sainteloc Audi #25 van Fred Vervisch zijn de overige wagens in de top 10 en bevinden zich allemaal in dezelfde ronde als de leider. Bertrand Baguette is met de #30 Honda opgeschoven naar de twaalfde plaats. De Porsche #117 van Laurens Vanthoor ligt twintigste na enkele opeenvolgende pitstops, terwijl jongere broer Dries in WRT Audi #2 is teruggevallen naar plek 38, door schade op zijn R8 LMS.

De #90 Mercedes van Nico Bastian is als zevende algemeen leider in de Silver Cup. De Oman Racing with TF Sport Aston Martin #97 is nog steeds primus in Pro-Am en de Rinaldi Ferrari #33 gaat nu aan de leiding in Am.

Foto: Vincent Huybrechts.

You may also like
FIA WEC 2023: Toyota favoriet na testdagen, Cadillac en Porsche outsiders
FIA WEC Sebring: een vooruitblik op Hypercar – deel 2 met Porsche, Ferrari, Cadillac en Vanwall
FIA WEC Sebring: een vooruitblik op Hypercar – deel 1 met Toyota, Peugeot en Glickenhaus
In een notendop: uithouding