Home > Rally > BRC > Ypres Rally: vooruitblikken met de toppers

Ypres Rally: vooruitblikken met de toppers

Vlak voor de start van de 55ste Renties Ypres Rally kwamen de hoofdrolspelers nog even samen om vooruit te blikken op de wedstrijd.

Thierry Neuville: “Het ging vrij goed gisteren. We hebben de tijd genomen om enkele aanpassingen te doen aan de wagen, maar we mogen tevreden zijn. Ik leef natuurlijk heel ontspannen naar deze wedstrijd toe. Het belangrijkste is dat we dit weekend plezier beleven en iets kunnen teruggeven aan de fans. Ik heb met Nicolas vaak gesproken om in Ieper eens met een WRC te rijden en nu krijgen we daar de kans toe. Wat ik al ondervonden heb, is dat ik nu nog minder foutenmarge heb. Het zal alvast een speciaal weekend zijn voor mij.”

Kevin Abbring:Ik heb altijd wat tijd nodig om in het ritme te komen, zeker nu ik negen maanden geen rally heb gereden. Toch ging het gisteren al bij al goed. Gedurende de wedstrijd zal ik de wagen wat beter leren kennen. Als ik aan een rally deelneem, ga ik altijd voor de winst, ook al is dat niet altijd even realistisch. Ook dit weekend start ik met deze mindset. Veel zal afhangen van hoe snel ik in het ritme zal komen.”

Ole Christian Veiby:Ik kan niet tevreden zijn met de tijden van gisteren. Ook ik zal wat tijd nodig hebben om deze nieuwe wagen te leren kennen. Daarom is het voor mij ook moeilijk om nu al hoge verwachtingen te koesteren. Een fout is hier snel gemaakt, dus het zal afwachten worden of we ons ritme kunnen halen.”

Craig Breen: “De laatste dagen ben ik aangenaam verrast door de Volkswagen Polo. De wagen loopt erg soepel en deze week hebben we de tijd gekregen om veel nieuwe dingen te ontdekken. Ik sta echt te popelen om te beginnen aan de wedstrijd. Het is mijn vierde keer hier in Ieper en meestal ligt onze snelheid hier goed. Dit is ook mijn favoriete ondergrond, maar door omstandigheden heb ik hier nog nooit kunnen winnen. Hopelijk kan ik daar dit jaar verandering in brengen.”

Kris Princen: “Het is plezant om iemand als Craig Breen als referentie in het team te hebben. We hebben niet onderling afgesproken, maar onze setups lagen gisteren toch vrij dicht bij elkaar. Ik kom hier aan de start met een mooie uitgangspositie voor het kampioenschap, maar dat wil zeker niet zeggen dat ik hier achterover kan leunen. Ieper kan je niet aanvatten aan 90%, want dan hink je al snel achterop. Als ik me goed voel, kan er veel, maar ik ben een diesel en zal mijn ritme wat moeten vinden.”

Vincent Verschueren: “Door een combinatie van factoren  kenden we wat pech gisteren, maar we laten ons niet ontmoedigen. In Wervik heb ik het ritme wat teruggevonden, dus ik denk dat ik net op tijd in vorm ben. Voor het team is dat natuurlijk een belangrijke wedstrijd. Iedereen is van deze streek dus we zijn enorm gemotiveerd. De Polo’s zullen moeilijk te kloppen zijn, maar Ieper is een speciale wedstrijd.”

Matt Edwards: “In het Brits kampioenschap gaat het goed. Hopelijk kunnen we die lijn doortrekken. De echte topsnelheid voor deze wedstrijd hebben we niet, maar ik denk dat we dat op techniek moeten kunnen goedmaken, zeker op dit speciale parcours.”

Tom Cave: “Ieper is altijd een speciale wedstrijd. Ik ambieer een plek in de top vijf. Meer mag natuurlijk altijd, maar het belangrijkste is dat we dit weekend de volle punten kunnen meenemen voor het kampioenschap.”

 

Startorde:

  1. Tom Cave
  2. Kevin Demaerschalk
  3. Kris Princen
  4. Craig Breen
  5. Kevin Abbring
  6. Rhys Yates
  7. Sébastien Bedoret
  8. Freddy Loix
  9. Matt Edwards
  10. PJM Cracco
You may also like
Rally: Officieel – Renties Ypres Rally Belgium geannuleerd
Ypres Rally: de andere winnaars…
BRC Ypres: galerij op zaterdag
BRC Ypres: reacties na de ochtendlus op zaterdag