Home > Rally > BRC > Ypres Rally: reacties na dag een

Ypres Rally: reacties na dag een

Na afloop van de eerste dag in de Renties Ypres Rally gaven de toppers hun visie op de wedstrijd.

Kris Princen: “Ik denk wel dat we mogen tevreden zijn over onze dag. Gedurende de wedstrijd had ik wat last van vibraties in de wagen, zonder dat ik wist van waar ze kwamen. De snelheid om beter te doen had ik evenwel niet. De rijders voor mij presteren op dit moment op een subliem niveau dus we staan op onze plaats denk ik. Er is een kloofje, maar morgen is het nog een lange dag. Dit is en blijft Ieper en er kan nog zo veel gebeuren.”

Craig Breen: “Dit was een quasi perfecte dag voor ons. De wagen is zeer gemakkelijk te besturen, wat het voor mij zeer leuk maakt om te rijden. Spijtig dat Kevin wat pech kende vandaag want het was een leuke strijd. Hopelijk loopt het morgen net zo vlot als vandaag, al moeten we de focus blijven behouden. We hebben een voorsprong, maar fouten kunnen we ons zeker niet permitteren.”

Kevin Abbring:Ik zit toch wat met een slecht gevoel. De hele dag probeerde ik de risico’s te mijden en dan is daar toch opeens die lekke band. Ik moet nu proberen positief te blijven want de rest van de dag verliep eigenlijk uitstekend. Ik had een goed ritme te pakken en de wagen is ook uitstekend. Respect ook voor Veronique die mijn vanaf de eerste seconde perfect kon begeleiden. Zonder haar stond ik zeker niet waar ik nu stond Ik geef niet op en morgen ga ik er opnieuw vol tegenaan!”

Sébastien Bedoret:Het begin van de rally was moeilijk voor mij met enkele slordigheden, maar de tweede lus verliep beter. We zijn de eerste achtervolgers met een Skoda wat zeker vertrouwen geeft. Morgen is er zeker nog wat mogelijk denk ik omdat ik vandaag niet op mijn limiet zat. De Polo’s zijn goed en de rijders zijn excellent, maar toch zie ik mogelijkheden om dichter bij het podium te komen.”

Freddy Loix:Ik kan terugblikken op een uitstekende dag. Mijn tweede lus was iets zuiverder en dat is ook te zien aan de tijden. Het blijft fantastisch om hier te kunnen rijden. Nu zit ik vlak in het spoor van Sébastien, wat ook mooi meegenomen is.”

Vincent Verschueren:Pech was opnieuw de rode draad in mijn wedstrijd vandaag. We zullen zien wat er morgen nog mogelijk is want de snelheid was vrij goed. Zonder die euvels strijden we denk ik mee voor het podium, maar het mocht jammer genoeg niet zijn.”

You may also like
Rally: Officieel – Renties Ypres Rally Belgium geannuleerd
Ypres Rally: de andere winnaars…
BRC Ypres: galerij op zaterdag
BRC Ypres: reacties na de ochtendlus op zaterdag