Home > #Hoofdnieuws > WRX: De Ridder over zijn Hell

WRX: De Ridder over zijn Hell

Onze landgenoot Guillaume De Ridder trok met hogere ambities naar Noorwegen dan wat uiteindelijk een 15de plek werd in de 5de manche van het WK Rallycross. Hoop die gerechtvaardigd was na zijn knalprestatie vorig jaar in RX2 toen hij de winst wegkaapte voor de neus van alle Scandinaven. De parcourskennis was er dus reeds.

Tijdens de laatste training doken er turbo-problemen op“, begint De Ridder aan zijn verhaal. Maar nadat die opgelost leken kon De Ridder zaterdag vanaf reeks één beginnen aan zijn jacht op een tweede halve finale na Barcelona.

Maar die hoop kreeg meteen een flinke deuk toen het mis ging in het starttumult van zijn eerste heat. Na enkele honderden meters stond de Renault Clio van GCK Academy reeds aan de kant nadat de Ford Fiesta van de Let Janis Bamanis (team Stard) vol de Clio van de onfortuinlijke De Ridder raakte. Een opgave betekent een no-finish en tenzij een rijder in staat is in het vervolg van de wedstrijd enkele topresultaten neer te zetten is het “game over” wat een kans op een halve finale betreft.

De tweede heat op zaterdag verliep vrij probleemloos, zeker gezien het feit dat onze landgenoot rondreed met het idee dat een tweede nul-score fataal zou zijn.  Een 11de tijd was het uiteindelijke verdict.

Zondag verliep het echter opnieuw fout. “In de derde heat op zondagochtend haperde de motor in de start en in de vierde en laatste alles beslissende reeks sloeg de motor af in de tweede bocht. Het was dus echt een zwaar weekend en dat is frusterend. We hadden de set-up en het gedrag van de wagen gevoelig verbeterd na Silverstone. In de probleemvrije tweede heat waren de rondetijden dan weer wel veelbelovend.”

De Ridder heeft nu enkele weken tijd alvorens aan de tweede helft van de WK-kalender te beginnen in het Zweedse Höljes. Daar wordt tijdens het weekend van 6 en 7 juli alweer de zesde wedstrijd van het FIA Wereldkampioenschap rallycross verreden.

(foto FiaWorldRallycross)

 

You may also like
GSeries 2023: De Ridder kampioen, Vranckx derde
GSeries 2023: drie op een rij voor De Ridder, Vranckx op het podium
GSeries 2023: Vranckx en De Ridder domineren opnieuw
GSeries 2023: De Ridder en Vranckx op het podium