Home > Moto > MotoGP > MotoGP: Marquez zonder tegenstand

MotoGP: Marquez zonder tegenstand

Marc Marquez won voor Honda de MotoGP van Catalonië op het circuit van Barcelona. Marquez reed onbedreigd naar de overwinning nadat zijn teamgenoot Jorge Lorenzo een resem tegenstanders onderuit maaide. Fabio Quartararo zag zijn pole beloond met een tweede plaats.

Het doet natuurlijk niets af aan de prestatie van Marquez, die in wezen aan de leiding lag toen achter hem Jorge Lorenzo de controle over de #99 Honda verloor en Vinales aantikte. De tollende Yamaha tikte vervolgens de Ducati van Dovizioso, de eerste leider, aan en een aankomende Valentino Rossi kon de weg ketsende motoren ook niet meer ontwijken. Dat gebeurde allemaal net op het moment dat Marquez zijn Honda binnendoor prikte bij Dovizioso en met vrije baan en zonder achtervolgers het ritme al snel opvoerde. Petrucci met de andere Ducati vocht lang met Alex Rins (Suzuki) voor de tweede plaats maar uiteindelijk maakten beiden fouten waardoor Quartararo de Petronas Yamaha naar de tweede plaats loodste voor Petrucci en een opnieuw opgeklommen Rins.

In het kampioenschap profiteert Marquez, nu met 140 punten, volop van de omstandigheden en slaat een serieus gat met Dovizioso (103 punten) terwijl Rins komt aansluiten met 101 punten.

Moto2: zege voor Marquez, maar nu Alex

Alex Marquez (EG 0,0 Marc VDS) reed een perfecte wedstrijd in Barcelona. Nadat hij  Tom Lüthi (Dynavolt Intact GP), de aanvankelijke leider, had bijgebeend, reed hij probleemloos naar de leiding. Ver achter hem werd Lorenzo Baldassarri (FlexBox HP40) slachtoffer van een valpartij en dat maakt dat  Marquez nu ook de nieuwe leider wordt in de tussenstand van het WK Moto2. Het podium werd vervolledigd door Jorge Navarro (HDR Heidrun Speed Up).

Moto3: Ramirez winnaar in gekkenhuis

In Moto3 is men wel een en ander gewend als het aankomt op spannende en knotsgekke races, maar deze aflevering in Spanje sloeg werkelijk alles. Nadat leider Dalla Porta aan de kant moest met een kapotte Honda brak de hel los in het peloton, waar rijder na rijder in de fout ging en crashte. Het leidde uiteindelijk tot een opgavelijst van 12 namen, met onder hen Arenas, Arbolino, Masia, Rodrigo en Toba. Ramirez zette Leopard Racing Honda in de slotfase aan de leiding en mocht de wedstrijd winnen toen Canet met de KTM eieren en punten voor zijn geld koos en voor een zekere tweede plaats ging. Met de meeste titelfavorieten aan de kant deed Canet de beste zaak in het kampioenschap, waar hij nu met 103 punten leidt voor Dalla Porta (98 punten).

Het volgende MotoGP weekend wordt de TT van Assen, in Nederland.

(foto: motogp.com)

 

You may also like
MotoGP Valencia: eindelijk Mir in een race voor de boeken
In een notendop: MotoGP, IndyCar en Ricciardo naar McLaren?
In een notendop: MotoGP, ADAC GT en NASCAR
In een notendop: MotoGP, Trois-Rivières…