Home > Moto > MotoGP > MotoGP: Quartararo superster

MotoGP: Quartararo superster

Fabio Quartararo weet als geen ander zich met de Petronas Yamaha in de kijker te rijden. De jonge Spanjaard zette de Yamaha van het “B-team” op de pole, voor topfavoriet Marquez (Honda) en de fabrieksmachine van Maverick Vinales.

Veel had hij niet over, Quartararo. Amper 15/1000ste op Marquez, die zich dit weekend vooral leek te bekommeren om de bandenkeuzes op de Honda, een bezigheid die hem wellicht morgen groots kan opbrengen. Maar het gloriemoment was dus voor “El Diabolo”, goed op weg gedurende alle vrije trainingen, en voor Petronas Yamaha want ook met de vierde plaats van Morbidelli deed het team het verre van slecht. Rossi sluit met de andere fabrieks-Yamaha aan op de vijfde plaats en dan beleven de Yamaha’s op Barcelona wel een bijzonder goed weekend tot dusver.

Geen verrassingen in Moto2 waar Agusto Fernanadez (Flexbox HP40) zijn goede vorm van het weekend bevestigde met de besttijd. Thomas Luthi (Dynavolt Intact GP) en Sam Lowes (Ferderal Oil Gresini) maakten er een Kalex voorlijn van.

Geen problemen in Moto3 waar Gabriel Rodrigo (Kömmerling Gresini) de pole haalde voor de uitstekend presterende Japanner Ai Ogura van het Honda Asia team. Tony Arbolino (Snipers) vergezelt hen op de eerste rij.

(foto: motogp.com)

 

You may also like
MotoGP Valencia: eindelijk Mir in een race voor de boeken
In een notendop: MotoGP, IndyCar en Ricciardo naar McLaren?
In een notendop: MotoGP, ADAC GT en NASCAR
In een notendop: MotoGP, Trois-Rivières…