Home > Moto > MotoGP > MotoGP: Petrucci Rex

MotoGP: Petrucci Rex

Petrucci is de koning. Petrucci Rex. Van Mugello uiteraard. We verwachtten Marquez, Dovizioso of Rins, maar het was Danilo Petrucci, de “nummer twee” van Ducati, die een welverdiende en alom geprezen overwinning pakte in de Italiaanse Grote Prijs.

Marquez opende de debatten vroeg in de wedstrijd. Maar de Honda was niet opgewassen tegen de ontegensprekelijke topsnelheid van de Ducati’s. Maar in tegenstelling tot wat ieder had verwacht gaf Petrucci geen duimbreed toe aan zijn stalgenoot Dovizioso. “Dovi” wordt zo met een derde plaats de eigenlijke verliezer van deze wedstrijd. Marquez lukte in een laat geplande manoeuvre er nog in om uiteindelijk voorbij Dovizioso te gaan en kwam centimeters tekort om de overwinning te pakken. Die was voor Petrucci, die hier zijn allereerste GP zege pakte, tot groot jolijt van… zowat iedereen!

Moto2 – De ene Marquez is de andere niet en het was Alex Marquez die de zege haalde in de wachtkamer van de MotoGP. Hij hield Luca Marini en Thomas Luthi achter zich

Moto3 – Een schoolvoorbeeld van een Moto3 wedstrijd, waarbij een grote groep rijders in de running was voor de zege. Eerst een peloton van 20, dan van 14 en tenslotte waren er nog zeven! Maar het was Tony Arbolino die de winst greep op de streep, met een wielspaak voorsprong op Dalla Porta, die het grootste deel van de wedstrijd aan de leiding had gereden.

foto: motogp.com

You may also like
MotoGP Valencia: eindelijk Mir in een race voor de boeken
In een notendop: MotoGP, IndyCar en Ricciardo naar McLaren?
In een notendop: MotoGP, ADAC GT en NASCAR
In een notendop: MotoGP, Trois-Rivières…