Home > Rally > Rallyraid > FIA Cross-Country: Al Attiyah blijft leider

FIA Cross-Country: Al Attiyah blijft leider

Nasser Al Attiyah en Mathieu Baumel blijven aan de leiding van de rally van Kazakhstan. Hij was ook in de derde etappe de snelste en heeft nu een voorsprong van meer dan elf minuten op Bernhard Ten Brinke en onze landgenoot Tom Colsoul.

Vandaag waren er 327 kilometers tegen de chrono te rijden in de regio van Mangystau. Al Attiyah mocht als eerste op de baan. Niet evident maar de Quatari won wel de etappe, ondanks een navigatiefoutje hier of daar.

Voor Ten Brinke en Tom Colsoul was er een gevoelige winst. Ze eindigden met hun Toyota Hilux Overdrive op de tweede plaats, drie minuten en 26 seconden achter Al Attiyah, en schuiven nu, ondanks een leeglopende band, ook op naar de tweede plaats in de tussenstand. “Een goede etappe met wat ruwe duinen in het begin met veel kameelgras”, verduidelijkte Ten Brinke. We hadden wel een goede rit over de piste met veel stenen, en Tom verrichte goed werk.” De Saoudi Al Rahji rolde zijn Toyota vandaag over de kop en verloor veel tijd. Op de derde plaats heeft Przygonski met de MINI Ten Brinke nog steeds in het vizier, met slechts 27 seconden achterstand.

In de komende vierde etappe moeten er 399.24 kilometer worden afgelegd. De rit brengt de deelnemers terug naar het bivak in Aktau.

(foto: fiacrosscountry/media)

Tussenstand na 3 etappes

1) Nasser Al Attiyah/Mathieu Baumel (Toyota Hilux Overdrive) in 9u15’28”
2) Bernhard Ten Brinke/Tom Colsoul (Toyota Hilux Overdrive) in 9u27’23”
3) Jakub Przygonski/Timo Gottschalk (MINI John Cooper Works Rally) in 9u27’50”
4) Stéphane Peterhansel/Andrea Peterhansel (MINI John Cooper Works Buggy) in 9u55′ 26″
5) Miroslav Zapletal/Marek Sykora (Ford F-150 Evo ) in 10u21’5″

 

You may also like
FIA Cross-Country: Ten Brinke en Colsoul pakken laatste ritzege in Kazachstan
FIA Cross-Country: opgave voor Tom Colsoul
FIA Cross-Country: Silk Way Rally onthult parcours
FIA Cross-Country: Colsoul vecht voor tweede plaats in Kazachstan