Home > Moto > MotoGP > MotoGP: Marquez schenkt nummer 300 aan Honda

MotoGP: Marquez schenkt nummer 300 aan Honda

De MotoGP van Frankrijk, op het korte circuit van Le Mans zag een nieuwe zege van Marc Marquez, die zijn werkgever Honda zo een 300ste “Grand Prix” zege bezorgde.

Het was een van die weekends waarvan alleen Marc Marquez de sleutel tot het geheim kent. Geen uitschieters in de eerste sessies, een valpartij in de kwalificatiesessie en desondanks de pole halen. En in de race ging hij er als een speer vandoor, hield de achtervolgers op afstand (Jack Miller leek even de uitdager te worden) en pakte de zege voor Ducatirijders Dovizioso en Petrucci.

Moto3: Het werd een typische race voor de kleine Moto3 machines. Een race met positiewissels, valpartijen en volop strijd. Daarin was uiteindelijk de Schotse veteraan John McPhee de beste voor de Italiaan Lorenzo Dalla Porta. Kampioenschapsleider Aron Canet stuntte nog met een schuiver na een agressieve remactie in de laatste bocht. Hij mocht op het podium en vergroot zijn voorsprong in de tussenstand opnieuw.

Moto2: Veel actie en ook valpartijen in de wachtkamer voor de MotoGP. Thomas Luthi was het beste weg maar vrat nogal snel doorheen zijn banden. Alex Marquez nam het dan over en nadat een aanstormende Simone Corsi onderuit ging, lag de weg naar de zege open voor de jongste van de Marquez broers. Het werd trouwens een Spaans onderonsje met Jorge Navarro en Augusto Fernandez op de overige podiumplaatsen.

(foto: motogp.com)

You may also like
MotoGP Valencia: eindelijk Mir in een race voor de boeken
In een notendop: MotoGP, IndyCar en Ricciardo naar McLaren?
In een notendop: MotoGP, ADAC GT en NASCAR
In een notendop: MotoGP, Trois-Rivières…