Home > #Hoofdnieuws > F.R.Eurocup: moeilijk weekend maar wel 18 punten voor De Wilde

F.R.Eurocup: moeilijk weekend maar wel 18 punten voor De Wilde

Vierde op zaterdag en zevende op zondag en dus tweemaal in de punten. Ugo de Wilde haalde zijn vooropgestelde doelen voor de tweede wedstrijd in het kampioenschap op een moeilijk circuit van Silverstone dat hij nog volledig moest ontdekken. Technische moeilijkheden verhinderen echter een nog beter resultaat dit weekend. Met achttien gewonnen punten blijft hij wel derde in het kampioenschap, na Oscar Piastri en Victor Martins. Hij neemt ook de leiding bij de rookies.

In de vrije trainingen op donderdag en vrijdag toonde hij zijn snelheid op een natte piste. De kwalificatie was zaterdag de eerste sessie in droge omstandigheden. “Na enkele verkenningsronden met de regenbanden zijn we iets te vroeg buiten gekomen met een nieuwe set. We hadden niet gedacht dat de baan zo snel zou opdrogen”, aldus de rijder van JD. Hij eindigde als negende, op zeven tienden van de pole. “Mijn setup was ook aangepast in vergelijking met vrijdag en het gedrag van de wagen lag me in de kwalificatie minder goed.”

De Wilde begon dus vanop rij vijf aan zijn eerste race van het weekend. “Ik had een goede start en kon meteen Victor Martins, leider in het kampioenschap, voorbijgaan. Ook mijn Braziliaanse ploegmaat Joao Vieira had ik vlak voor de bochten van Becketts te pakken, maar om een botsing met hem te vermijden moest ik de gas lossen en hem opnieuw laten passeren.”
Uiteindelijk sloot de jonge Belg als zesde de openingsronde af nadat twee rijders voor hem in de fout gingen. “Ik dacht dat mijn race erop zat toen een van opnieuw de baan opkwam. Hij raakte me gelukkig net niet.” Na de opgave van Alexander Smolyar schoof de zestienjarige Brusselaar op naar de vijfde stek. Callan O Keeffe kreeg voor hem nog een straf omdat hij de track limit niet respecteerde. “Hij sneed zeker zeven of acht keer met alle vier wielen een bocht af. Ik wist dat hij gesanctioneerd zou worden en dus nam ik geen risico om hem voorbij te gaan, hoewel ik sneller was en Caio Collet achter me druk zette.”

De Wilde eindigde dus als vierde terwijl hij als negende gestart was. Een mooie beloning voor zijn verstandige en foutloze race. “Dat zijn twaalf punten die ik aan mijn totaal kan toevoegen, terwijl mijn bolide niet competitief was. We hebben enorm veel last van turbulentie wanneer we in de slipstream van een andere wagen zitten. Dat moeten we tegen zondag zien op te lossen.”

Examens… en Monaco!

In de tweede kwalificatie zette de Wilde de zesde tijd neer, na vier rijders die hun tweede jaar in de competitie afwerken en de grote favorieten zijn voor de titel. Daarnaast eindigde hij op vier honderdsten van de snelste rookie.
Het ging beter vandaag, maar het verschil met de polesitter hier is enorm. Nu ja, ik sta op vier tienden van de tweede plaats, op een circuit dat ik voor het eerst ontdek in een raceweekend. Ik mag eigenlijk niet klagen. Vanaf Le Castellet zal het beter gaan, want dan komen er enkele circuits aan die ik goed ken.”

Bij de start van race twee kon hij zijn plaats vasthouden, maar toen Maini Kush hem in de eerste chicane aanviel moest hij een positie toegeven. Vervolgens streed hij de hele wedstrijd met de Brit Callan O Keeffe. “Hij passeerde mij buiten de piste in de eerste bocht, op enkele ronden van het einde. De wedstrijdjury bekeek de beelden en besliste om mij toch de zevende plaats toe te kennen. Desondanks ben ik niet echt tevreden. Net als mijn teamgenoten had ik af te rekenen met hevige bandenslijtage. Ik gleed alle kanten op, zonder te weten wat er fout ging. Achteraf hadden we een lange debriefing en we hopen natuurlijk om een oplossing te vinden tegen de volgende wedstrijd. Momenteel hebben we echt geen wagen om mee te strijden voor het podium. Toch  heb ik mijn doel kunnen behalen en kon ik achttien punten in de wacht slepen. Ik blijf zo derde in het kampioenschap en klim ook naar de top van het rookieklassement. Nu keer ik terug naar Le Mans waar ik me ga voorbereiden op mijn examens om vervolgens naar Monaco te trekken, het geweldige decor voor onze volgende meeting. Dat zal vast en zeker opnieuw een heel ander verhaal worden.”

(persbericht)

In het kampioenschap : 1. Piastri (Aus) 62 ; 2. Martins (Fra) 46 ; 3. Ugo de Wilde (Bel) en Smolyar (Rus) 43 ; 5. Colombo (Ita) en Maini (Ind) 33 ; 7. Lorandi (Ita) 32 ; 8. Collet (Bra) 28 ; 9. Vieira

You may also like
In een notendop: FFSA GT – GT World – ELMS
ELMS Le Castellet: Mühlner Motorsport blikt vooruit op het weekend
ELMS Le Castellet: 42 wagens beginnen dit weekend aan hun seizoen
In een notendop: FFSA GT4, ADAC GT, DTM Trophy, Alpine Europa Cup, 24H Series