Home > #Hoofdnieuws > WRC Chili: Tänak klasse apart op zaterdag, Loeb naar plaats drie

WRC Chili: Tänak klasse apart op zaterdag, Loeb naar plaats drie

Ott Tänak (Toyota) heeft de rally van Chili stevig in handen. Zijn voorsprong tegenover Sébastien Ogier (Citroën) blijft vrijwel ongewijzigd (+30,3 seconden). De Fransman kon wel de tiende scratch neerzetten, maar Tänak counterde door proef elf te winnen. Achter hen komt Sébastien Loeb (Hyundai), winnaar van proef 12, steeds dichterbij.

De rijders moesten deze avond een identieke lus afleggen en Tänak consolideerde zonder veel problemen. De coole Est zat vandaag opnieuw goed in het ritme en zonder grote problemen lijkt hij op weg om de allereerste winnaar van de rally van Chili te worden.

Maar om elke hoek loert het gevaar, vraag maar aan zijn teamgenoot Jari-Matti Latvala (Toyota). De Fin verdedigde deze avond zijn kleine voorsprong tegenover Sébastien Loeb (Hyundai), maar stond op de laatste proef van de dag aan de kant met technische problemen. Het podium is plots ver weg voor hem.

Loeb was sowieso aan een inhaalmanoeuvre bezig. De Fransman kon op proef 10 en 11 al tijd goedmaken op de Toyota-rijder, waardoor we op weg leken naar een spannende strijd. Die is nu vroegtijdig ten einde gekomen. Loeb kan morgen nog jacht maken op zijn landgenoot Ogier, want door de opkomende mist op de laatste proef verloor die wat tijd op de Hyundai-rijder. Het verschil tussen beider heren is nu slechts 5,1 seconden. Elfyn Evans schuift nu op naar vier. Met nog drie proeven en een Power Stage voor de boeg kan er morgen nog wel wat gebeuren. Kalle Rovanperä (Skoda) is leider in het WRC2. Om 14u08 is er de eerste zondagproef.

Wij onthouden vooral dat Thierry Neuville goed uit zijn monstercrash is gekomen. Onze landgenoot bezocht daarstraks zelfs nog even het servicepark.

 

You may also like
WRC Mexico: de eerste gravelwedstrijd van het seizoen
WRC Monte-Carlo: Ogier ongenaakbaar
WRC Monte-Carlo: achttien proeven en driemaal de Turini
WRC 2023: Bertelli met Toyota in Zweden